PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Αναρτήθηκαν οι πρώτοι δασικοί χάρτες


Τους πρώτους δασικούς χάρτες παρουσίασε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τους πρώτους χάρτες που αφορούν την Πεντέλη, τη νέα Πεντέλη και το Μαραθώνα παρουσίασε η Τίνα Μπιρμπίλη.

«Τα οφέλη από τους δασικούς χάρτες είναι καταλυτικά και για το περιβάλλον και για τους πολίτες και για τις περιοχές που αφορούν και για τη χώρα μας» δήλωσε κατά την παρουσίασή τους η κυρία Μπιρμπίλη, τονίζοντας ότι θωρακίζεται το δάσος και οι δασικές εκτάσεις από τις αυθαίρετες επεμβάσεις και την άναρχη δόμηση και διασώζεται ό,τι έχει απομείνει.

Επίσης, σημείωσε πως «διευκολύνουμε την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, διασφαλίζοντας την ιδιωτική αλλά και τη δημόσια περιουσία. Από μια κατάσταση άναρχη, προσδιορίζουμε με οριστικό και αμετάκλητο τρόπο τι είναι δάσος και τι όχι» και συμπλήρωσε: «Δεν θα χρειάζονται πλέον πράξεις χαρακτηρισμού για να γνωρίζει κάποιος τι είναι η έκταση στην οποία θέλει να δομήσει, να επενδύσει, να έχει απλά στην κατοχή του. Τέρμα οι ασάφειες, οι καθυστερήσεις, η ταλαιπωρία, η συναλλαγή».

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «σε ό,τι έχει να κάνει με πιθανές αντιδράσεις, τις σεβόμαστε και δημιουργήσαμε μηχανισμό υποβολής ενστάσεων απ’ όσους νομίζουν ότι αδικούνται. Οι ενστάσεις αυτές θα κριθούν από ανεξάρτητο μηχανισμό και το αποτέλεσμα της κρίσης θα είναι απολύτως σεβαστό».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment