PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμών για τις συντάξεις Ιανουαρίου


Την πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Ιανουαρίου και την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, αναπήρους και ανασφάλιστους υπερήλικες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ. Οι συνταξιούχοι λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων θα πάνε νωρίτερα στο ταμείο.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως εξής:

– Την Tετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

– Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

– Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Πότε πληρώνεται η επιταγή των 250 ευρώ

– Στις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η εφάπαξ ενίσχυση των 250 ευρώ σε 1.194.806 χαμηλοσυνταξιούχους

– Στις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η επιταγή ακριβείας των 250 ευρώ για ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με αναπηρία, η μιάμιση δόση του επιδόματος παιδιού και το διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση δικαιούνται όσοι συνταξιούχοι κατά το μήνα Νοέμβριο 2022 λαμβάνουν:

– οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, – προσυνταξιοδοτική παροχή
– Αναπηρικά επιδόματα (όσα καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ)
– Καταλαμβάνονται επίσης και οι συνταξιούχοι εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν.4387/2016 (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ.)

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικονομική ενίσχυση αφορά σε 300.000 συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα μόνο από συντάξεις και που λαμβάνουν κύρια και επικουρική έως 800 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment