PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τρεις μητροπολίτες διεκδικούν τη θέση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου


Στις 7 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ εκοιμήθη μετά από μάχη με τον καρκίνο, τώρα τρεις μητροπολίτες -Λεμεσού, Πάφου και Ταμασού- διεκδικούν το χρίσμα του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, έπειτα από το πρώτο στάδιο της ψηφοφορίας των λαϊκών που διεξήχθη χθες (18/12) στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο Λεμεσού Αθανάσιος εξασφάλισε το 35.68% των ψήφων και την πρώτη θέση. Δεύτερος με ποσοστό 18.39% κατετάγη ο Πάφου Γεώργιος και τρίτος ο Ταμασού Ησαίας με 18.10%. Τέταρτος σε ψήφους είναι ο μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος με 14.79%, πέμπτος ο Μόρφου Νεόφυτος με 9.80% και έκτος ο Κυρηνείας Χρυσόστομος με 3.24%.

Όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, οι τρεις πρώτοι Ιεράρχες που έχουν λάβει τη ψήφο του λαού θα αποτελέσουν και τους υποψήφιους για τον αρχιεπισκοπικό θώκο, αφού η Ιερά Σύνοδος θα επιλέξει ανάμεσα τους τον νέο αρχιεπίσκοπο.

Όπως δήλωσε ο μητροπολίτης Πάφου και τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου Γεώργιος, θα υπάρξει διάστημα τριών ημερών για ενδεχόμενη υποβολή ενστάσεων και την ερχόμενη Πέμπτη θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για να επικυρώσει το Τριπρόσωπο, ορίζοντας ημέρα εκλογής του Αρχιεπισκόπου.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών Γιάννης Χαριλάου δήλωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις 17:45 το απόγευμα (οι κάλπες έκλεισαν στις 18.00) διαμορφώθηκε στο 30,2% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment