PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής Περιστερίου για θέματα Υγείας και Ασφάλειας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Συν/λφοι –Συν/σες

Αδιάλλακτη η Διοίκηση του Δήμου στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομενων, φαίνεται το μόνο που υπολογίζει είναι το κόστος, και όχι η προστασία και η ασφάλεια των εργαζομένων.

Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα καταγράφηκε, το 4ο στη σειρά σε διάστημα 3 μηνών   μιας και τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε καμία καταγραφή εργατικών ατυχημάτων,και είναι γνωστό   ότι δεν υπήρξαν και λίγα, βαρείες οι ευθύνες και της πλειοψηφία του συλλόγου που σιωπά και δεν αγγίζει τέτοια σοβαρά ζητήματα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζόμενών, γιατί ούτε θέλουν ούτε μπορούν να πιέσουν τη διοίκηση να πάρει ουσιαστικά μετρά για τους επαγγελματικούς κινδύνους των εργαζόμενων και την καλυτέρευση συνθηκών εργασίας.

Αν και σήμερα υπάρχουν επαρκείς τεχνικές και οργανωτικές λύσεις για την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου, με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνικής, ωστόσο την διοίκηση του δήμου δεν την απασχολεί η αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και ασθενειών, κάνοντας προσπάθεια να υποβαθμίσει ακόμα και τη σοβαρότητα του τελευταίου εργατικού ατυχήματος, που έγινε στο χώρο του αμαξοστάσιου με το βαρύ τραυματισμό συναδέλφου, αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την τοποθέτηση της διοίκησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το εργατικό ατύχημα του συνάδελφου μας, όπου ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σοβαρό.

Με την πολιτική της Ε.Ε και η υλοποίησή της από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη στήριξη αυτής της πολιτικής από την πλειοψηφία των δημοτικών αρχών για την εντατικοποίηση της εργασίας λόγο έλλειψης μονίμου και εξειδικευμένου προσωπικού μετά το πάγωμα των προσλήψεων, και την κάλυψη κενών θέσεων με εργαζομένους (οφειλόμενους 5μηνα) ακόμα και σε βαρεία επικίνδυνες ανθυγιεινές θέσεις εργασίας χωρίς καμία εξειδίκευση, με μαθηματική ακρίβεια τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται κατακόρυφα.

Υπάρχει διέξοδο !!! Στον δικό μας μονόδρομο του αγώνα διεκδίκησης και υπεράσπισης της ίδιας μας της ζωής. Ούτε βήμα πίσω στο να απαιτήσουμε το να γυρνάμε από τη δουλεία μας αρτιμελής και υγιείς όπως ακριβώς πάμε πριν την έναρξη της βάρδιας μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment