PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Τα κτήματα γάμων και βάπτισης κερδίζουν την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των νέων ζευγαριών


Η τέλεση του Μυστηρίου του γάμου αλλά και της βάπτισης και η πραγματοποίηση της δεξίωσης σε ένα κτήμα μέχρι πρότινος φάνταζε ξένη στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, που σε πολλά θέματα αδυνατεί να εναρμονιστεί με κάθε τι καινούργιο.

Ωστόσο οι νέες γενιές που είναι πιο δεκτικές στην πρόοδο δείχνουν ενδιαφέρον για τη νέα πρόταση που έρχεται από το εξωτερικό, καθώς διαπιστώνουν πως τελικά είναι μια λύση πρακτική, που ενθουσιάζει και τους καλεσμένους.

Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να φανεί τόσο από τους όλο και περισσότερους μελλόνυμφους που σκέφτονται να κάνουν τον γάμο τους σε κτήμα όσο και από την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου. Ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια υπήρχαν δύο-τρία κτήματα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο μας πείθει πως πλέον… φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Σήμερα πια υπάρχουν στην Αττική πολλά κτήματα γάμων, στην Ανάβυσσο, στην Παλλήνη, στη Βάρκιζα, στο Λαγονήσι, στο Μαρκόπουλο και αλλού. Αλλά και σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις, με τα νησιά να έχουν το δικό τους μερίδιο, με κτήματα γάμου σε Φολέγανδρο, Τζια και αλλού.

Η λογική της τέλεσης των δεξιώσεων αυτών σε κτήμα βάπτισης ή γάμου είναι να μην ταλαιπωρηθούν ούτε οι νεόνυμφοι ούτε οι καλεσμένοι, αλλά να ολοκληρωθεί το Μυστήριο, καθώς και η δεξίωση που συνήθως έπεται, στον ίδιο χώρο, χωρίς κουραστικές μετακινήσεις. Ένα κτήμα εκ των πραγμάτων προσφέρει άπλα, άνεση χώρου και επαφή με τη φύση, χωρίς όμως να αγνοείται και ο σχετικός κίνδυνος, π.χ. μιας ξαφνικής νεροποντής, αφού τα περισσότερα κτήματα γάμων διαθέτουν και στεγασμένους χώρους.

Και όταν μιλάμε για κτήματα γάμου ή βάπτισης δεν περιοριζόμαστε στην έννοια ενός απλού οικοπέδου, αλλά αναφερόμαστε στην ουσία σε… μικρά χωριά όπου μπορεί να κάνει κανείς σχεδόν τα πάντα. Οι επιχειρήσεις που τα τρέχουν συνεργάζονται με ένα πλήθος επαγγελματιών, που περιλαμβάνουν τους εργαζόμενους στο κέτερινγκ, αφού δεν νοείται γαμήλια δεξίωση χωρίς μπουφέ, μπάρμαν για τα ποτά των καλεσμένων, και DJs για τη μουσική υπόκρουση της πιο ευτυχισμένης ημέρας της ζωής των νεονύμφων.

Για τους πιο… επίσημους γάμους υπάρχει μάλιστα και ορχήστρα που δεν λέει «όχι» στις παραγγελιές, ενώ οι φωτογράφοι που συνεργάζονται με την επιχείρηση απαθανατίζουν τις πολύτιμες στιγμές που ζει κανείς σε ένα κτήμα γάμων. Υπάρχουν ακόμη και άτομα που υποδέχονται τους καλεσμένους στην είσοδο του κτήματος, αλλά και παρκαδόροι που εξασφαλίζουν την άνετη στάθμευση των αυτοκινήτων.

Όσο για τους μικρούς καλεσμένους που πολλές φορές είναι… εκτός κλίματος και μπορεί να κάνουν φασαρία χαλώντας την εορταστική ατμόσφαιρα, οι επαγγελματίες των κτημάτων γάμου έχουν φροντίσει και για τη δική τους διασκέδαση. Κλόουν, ανιματέρ, ζογκλέρ, ακόμη και κουκλοπαίκτες κάποιες φορές, φροντίζουν να κρατήσουν τα μικρά παιδιά απασχολημένα, σε ειδικούς χώρους που θυμίζουν μικρούς παιδότοπους.

Αφήνοντας για το τέλος τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της ημέρας, τον γαμπρό και τη νύφη, αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετά κτήματα γάμων διαθέτουν ειδικό χώρο για την πρώτη βραδιά του ζεύγους, που σίγουρα μετά την κούραση της τελετής και της δεξίωσης δεν θέλουν περιττές μετακινήσεις, ή προσφέρουν δωρεάν διανυκτέρευση σε κάποιο κοντινό ξενοδοχείο, για να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα η βραδιά για το νέο ζευγάρι.

Τιμές και προσφορές κτημάτων http://www.ktimadiamond.gr/el/gamilio-buffet

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment