PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Ανακαλύφθηκαν οι μικρότερες πατημασιές σπονδυλωτού ζώου



Μία σειρά από απολιθωμένες πατημασιές που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Τζόγκινς στον Καναδά, θεωρείται η πιο μικρή που έχει εντοπιστεί ποτέ στον κόσμο και ανήκει σε σπονδυλωτό ζώο.

Μία σειρά από απολιθωμένες πατημασιές που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Τζόγκινς της Νέας Σκωτίας, στον Καναδά, θεωρείται η πιο μικρή που έχει εντοπιστεί ποτέ στον κόσμο και ανήκει σε σπονδυλωτό ζώο.

Η τοποθεσία όπου βρέθηκαν οι πατημασιές έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και σε αυτήν έχουν ανακαλυφθεί πολλά ακόμα απολιθώματα.

Οι πατημασιές, που αρχικά έγιναν αντιληπτές από μία ερασιτέχνη παλαιοντολόγο, καθώς περπατούσε κατά μήκος της ακτής, προέρχονται από ένα αμφίβιο είδος σαν τη σαλαμάνδρα (Batrachichnus salamandroides), που ζούσε στη Γη πριν από 315 εκατ. χρόνια.

Τα ίχνη των μπροστινών ποδιών έχουν μήκος 1,6 χιλιοστών και των πισινών 2,4 χιλιοστών, ενώ συνολικά τα ίχνη έχουν αφήσει αποτυπώματα σε απόσταση 48 χιλιοστών. Το μήκος του ζώου που άφησε τα ίχνη υπολογίζεται σε μόλις οκτώ χιλιοστά από τη μουσούδα έως την ουρά του.

Η επιστημονική μελέτη των απολιθωμάτων διεξήχθη από παλαιοντολόγους του πανεπιστημίου Σεν Μέρι και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Νέου Μεξικού και η σχετική δημοσίευση έγινε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Ichnos».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ποιες παραλίες πήραν «Γαλάζια Σημαία» το 2024

Peristeri News

Έρχεται το «Φεγγάρι των Λουλουδιών» η Πανσέληνος του Μαΐου

Peristeri News

Η κλιματική αλλαγή χτύπησε τις καρέτα-καρέτα

Peristeri News

Leave a Comment