• Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Aνακαλούνται 6.700 οχήματα της Mercedes-Benz

Peristeri News
Φεβ19/ 2016

Την ανάκληση οχημάτων της Mercedes-Benz, μοντέλων CClass και GLK (κατασκευαστικής σειράς 204), ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Βιομηχανίας. 

Η απόφαση της γ.γ. αφορά 6.694 οχήματα, ημερομηνίας κατασκευής 3/2006 – 11/2011, στα οποία ενδεχομένως, έχει προκληθεί λειτουργικός περιορισμός του εγκεφάλου συστημάτων συγκράτησης (SRS), λόγω διάβρωσης στα εσωτερικά σημεία του εγκεφάλου.

Ο εγκέφαλος θα μπορούσε να διακόψει τη λειτουργία του και συνεπώς να απενεργοποιηθούν κάποια συστατικά μέρη του συστήματος SRS, όπως για παράδειγμα οι αερόσακοι. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ενεργοποιηθεί η προειδοποιητική λυχνία του SRS. Ωστόσο, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχει η δυνατότητα μη ηθελημένης ενεργοποίησης διαφόρων συστατικών μερών του συστήματος SRS, με τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος ή τραυματισμού.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως ώστε να επισκεφθούν το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών προκειμένου να γίνει αντικατάσταση του εγκεφάλου του συστήματος SRS, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.