PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Παραίτηση Νίκου Πατσή από τη Σωματειακή Επιτροπή Περιστερίου


Επιστολή απέστειλε ο (μέχρι πρότεινος) Πρόεδρος της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου, Νίκος Πατσής, στην οποία ανακοινώνει την παραίτηση του από το πόστο του.

Αναλυτικά:

Συν/λφε – Συν/σα

Δηλώνω την παραίτηση μου από όλες τις συνδικαλιστικές μου δράσεις, δεν θα εμείνω όμως στο περιστατικό που μου προσάπτουν η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου και η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου. Οι Συνάδελφοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα γεγονότα και είναι οι καλύτεροι κριτές.

Εκείνο που πρέπει να βγει ως συμπέρασμα στους Εργαζόμενους είναι αυτό που λέμε εμείς οι Ταξικές Δυνάμεις, ότι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι ένοχος για αυτά που έχουμε χάσει και ένοχος για το μέλλον που διαγράφεται για τα παιδιά μας.

Η οργάνωση για να αντιπαλέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές που μας φορτώνουν τόσα ασήκωτα βάρη γίνεται μόνο από τα κάτω, εκεί στην δουλειά μας, όπου το κεφάλαιο θέλει φθηνούς σύγχρονους σκλάβους, ελαστικές σχέσεις Εργασίας, προγράμματα 5μηνων και παιδιά που μόλις βγαίνουν από τον χώρο της εκπαίδευσης, επιτελούν καθήκοντα Εργασίας με 180 ευρώ.

Η απώλεια και η μιζέρια έγινε συνήθεια μας και σε αυτό βοήθησε ότι βάζουμε τον πήχη για τα ιδανικά μας πολύ χαμηλά και αρκούμαστε στο λίγο που κάθε φορά γίνεται ακόμα λιγότερο και ο καναπές κάνει «λακκούβα» κάνοντας μας να ξεχάσουμε τι δύναμη έχουμε στα χέρια μας. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι με αυτά τα χέρια πλουτίζουν μια χούφτα κεφαλαιοκράτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις «σμαραγδένιες» ορολογίες μας πλασάρει την εκπαίδευση χωρίς γνώση, τα νοσοκομεία χωρίς υγεία, την ζωή χωρίς εργασία και σύνταξη, το Αιγαίο γεμάτο από μικρά πτώματα και την υποχρέωση να νιώθουμε ασφαλείς που είμαστε ενταγμένοι ως χώρα στα δίχτυα της.

Οι συγκυβερνήσεις που περάσαν και η τωρινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για την ταφόπλακα πάνω στην αξιοπρέπεια μας, έχουν το θράσος να μιλούν για διαπραγμάτευση κρύβοντας την αλήθεια ότι ξεπουλούν και το τελευταίο «πετραδάκι» του τόπου μας, ξεζουμίζοντας στην κυριολεξία τους «χυμούς» πλούτου που μπορεί να βγάλει αυτή η χώρα, για να τους χαρίσουν στους κατσαπλιάδες Ευρωπαίους εταίρους, στα μονοπώλια και στις πολυεθνικές.

Η Δημοτική Αρχή του Παχατουρίδη φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο να μένουν τα σχολεία που στεγάζουν παιδικές ψυχές στο κακό τους χάλι, βάφοντας εξωτερικά, καθυστερημένα και ελάχιστα από αυτά. Είναι σαν αυτό που λέμε απέξω η φιγούρα από μέσα η σαπίλα. Αφήνει τους 5μινητες των 580 ευρώ απλήρωτους και το Άλσος του Περιστερίου «φρέσκο , φρέσκο» να υποδεχτεί την άνοιξη…

Δεν ξέρω μονάχα πότε θα ξυπνήσει αυτός ο Λαός μονομιάς για να έρθει ανάποδα ο ντουνιάς…

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment