PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Αμφισβητείται το «φαινόμενο του Θερμοκηπίου»


Στέλεχος του ενεργειακού τομέα της Γερμανίας, παρουσίασε ένα βιβλίο, στο οποίο υποστηρίζει πως η καύση των ορυκτών καυσίμων δεν ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ένα στέλεχος του ενεργειακού τομέα της Γερμανίας, ο 62χρονος καθηγητής Χημείας, Φριτς Φάρενχολτ, παρουσίασε τη Δευτέρα στο Βερολίνο ένα βιβλίο που συνυπογράφει με τον συνάδελφό του από τον τομέα του πετρελαίου, Σεμπάστιαν Λούνινγκ, στο οποίο υποστηρίζει πως η καύση των ορυκτών καυσίμων δεν ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο Φάρενχολτ, που πολιτικά τοποθετείται στην αριστερά και φημίζεται για τις «απόψεις ενάντια στο ρεύμα», διευθύνει σήμερα το Τμήμα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον δεύτερο σε μέγεθος όμιλο κοινής ωφέλειας, τον RWE. Ο Λούνινγκ εργάζεται στο Τμήμα πετρελαίου του RWE.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Ο Ψυχρός Ήλιος: Γιατί δε θα συμβεί κλιματική καταστροφή», εκτιμά ότι ο Ήλιος ψύχεται και έτσι το «φαινόμενο του Θερμοκηπίου», που «η σημασία του έχει υπερτονιστεί» όπως προστίθεται, «αντισταθμίζει» εύκολα το ότι ο Ήλιος ψύχεται.

Παράλληλα, προτρέπει τους Γερμανούς να υιοθετήσουν μια φιλικότερη στάση για τα ορυκτά καύσιμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment