PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για ορισμό ημερομηνίας εκλογών


Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συμφωνηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πριν την προεδρική εκλογή και πριν την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συμφωνηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πριν την προεδρική εκλογή και πριν την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε ακόμη στο Συμβούλιο να διευρευνηθεί η δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η εκλογή του να γίνει με μεγάλη πλειοψηφία από τη νέα Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πως οδηγεί τη χώρα σε μια παρατεταμένη περιοδο έντασης μέχρι τον Μάρτιο, καθώς, όπως είπε, δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου, «κάνοντας επιλογή αποσταθεροποίησης».

Όπως είπε, αυτό που χρειάζεται είναι «μια κυβέρνηση ισχυρή, με ισχυρή λαϊκή εντολή».

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να οδηγηθούμε σε μια δημοκρατική διαδικασία, με ενότητα και όχι σύγκρουση, και να τεθούν στον λαό δύο σχέδια: Συνέχιση της ίδιας πολιτική ή διαπραγμάτευση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment