PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα προχωρήσουμε σε μείωση κύριων συντάξεων


«Η κόκκινη γραμμή είναι μία και απαραβίαστη, δεν θα προχωρήσουμε για 12η φορά σε μείωση των κύριων συντάξεων», δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως είπε, «η συμφωνία ούτε περιγράφει ούτε απαιτεί νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις. Αυτό που ορίζει η συμφωνία είναι μείωση των δαπανών, δεν προσδιορίζει ότι αυτή θα προκύψει από περικοπές στις συντάξεις».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι 11 προηγούμενες περικοπές πέτυχαν να μειώσουν μεσοσταθμικά τις συντάξεις κατά 45%, απέτυχαν όμως να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Σήμερα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του, διατηρώντας όμως την κοινωνική συνοχή.

Εξάλλου, ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι το τελευταίο βήμα πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την πηγή όπως είπε, δηλαδή την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους.

«Στόχος είναι η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο κρατώντας παραλληλα τις γραμμές προστασίας των αδυνάτων», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι η έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους και η τελική ρύθμισή του σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή στροφή της οικονομίας στο τελος του β’ τριμήνου θα δημιουργήσει ένα διαφορετικό τοπίο που θα οδηγήσει με σταθερά βήματα στην έξοδο από την κρίση, «στη δυνατότητα της χώρας να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές και να ξεφύγει από την πενταετή σκληρή επιτροπεία».

«Πυξίδα της πολιτικής μας και διαρκής διαπραγματευτικός αγώνας είναι οι ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο και απαρίθμησε τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προστασία των αδύναμων ομάδων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον νόμο για τις 100 δόσεις, το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, την προστασία της λαϊκής κατοικίας κ.ά..

Επίσης, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική μέρα για το κοινοβούλιο και για τη  Δημοκρατία τη χθεσινή στο κοινοβούλιο, καθώς με το ψήφισμα για την αναγνώριση του παλαστινιακού κράτους και με την υπερψήφιση του νόμου για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια δικαιώθηκαν αγώνες και διεκδικήσεις δεκαετιών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment