PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ.Παπαρήγα: «Αντεπίθεση χωρίς πισωγύρισμα»



«Μόνον αν διαλέξουμε τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής θα έχουμε αποτελέσματα», τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ στο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, στη Θεσσαλονίκη.

«Μόνον αν διαλέξουμε τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής θα έχουμε αποτελέσματα», τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ στο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, στη Θεσσαλονίκη.

Εκτίμησε ότι η κρίση δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο και επισήμανε ότι «ακόμα και αν έρθει κάποια ανάκαμψη, ο λαός θα είναι ήδη στον πάτο, δεν πρόκειται να του δώσουν χέρι να σηκωθεί».

Το ΚΚΕ απορρίπτει κάθε δίλημμα που αναγκάζει τον ελληνικό λαό να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κακά και γι αυτό το πραγματικό δίλημμα είναι: Με τα μονοπώλια, το κεφάλαιο να κάνουν κουμάντο στην οικονομία, να έχουν την πολιτική εξουσία και με τον λαό υποταγμένο ραγιά ή με τον λαό αφέντη στην οικονομία και στην εξουσία; Η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ. «Οι τελευταίες εκλογές ήταν ένας κόλαφος για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όμως δεν ήταν κόλαφος για το σύστημα, αφού του έδωσε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και άλλα σχήματα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ήδη έχουν δρομολογηθεί σενάρια για νέο αστικό πολιτικό σύστημα, με έναν δεξιό ή κεντροδεξιό πόλο και έναν αριστερό- σοσιαλδημοκρατικό. Με τον ΣΥΡΙΖΑ που αναγορεύτηκε σε αριστερή και μάλιστα φουλ ανανεωτική δύναμη, ενώ οδεύει ταχύτατα προς ένα κανονικό κεντρώο κόμμα.

Μήπως πρέπει ο λαός να τον δοκιμάσει στην πλάτη του για να καταλάβει ότι πρέπει να προχωρήσει σε επιλογή ρήξης και ανατροπής; Τότε όμως θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος».

Παρατήρησε ότι φτάσαμε σήμερα να τσακώνεται το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ ποιος είναι ο πιο πιστός στην διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Εδώ ταιριάζει το «πιάσ΄το αυγό και κούρευτο» είπε. «Και καλά, μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί μεσαία στρώματα, η εργατική αριστοκρατία, τμήματα των εργαζομένων στον κρατικό μηχανισμό και στους ιδεολογικούς μηχανισμούς του, γιατί ολόκληρες ΠΑΣΟΚικές οργανώσεις μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου στα χείλη.

Είναι δυνατόν σήμερα ο εργάτης, ο φτωχός μικρός επιχειρηματίας, ο φτωχός αγρότης να περιμένει την εξ ύψους παρηγοριά του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων πολιτικών κομμάτων που βγήκαν από την αγκαλιά της ΝΔ, ή να θεωρεί τη φασιστική δολοφονική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως δύναμη αντισυστημική, ενώ διατρέφεται καλά από θύλακες του συστήματος;» αναρωτήθηκε η κ. Παπαρήγα.

Τόνισε ότι σε αυτήν τη φάση πρέπει ο λαός να αποδείξει ότι έχει το κουράγιο, ότι είναι σε θέση να απαλλαγεί από τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και στηρίζουν την ανάπτυξη των μονοπωλίων, να γυρίσει την πλάτη στα τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα. «Οποιαδήποτε κυβέρνηση δεξιά, κεντροδεξιά, κεντροαριστερή ή αριστερή τύπου ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική, οι διαφορές θα είναι δεύτερης ή άνευ ουσιαστικής σημασίας για τη ζωή του λαού», επισήμανε.

Για τη ΔΗΜΑΡ είπε ότι «ξέπεσε, με την έννοια ότι στηρίζει τα αντιλαϊκά μέτρα σε αντίθεση με πιο ήπιες θέσεις που είχε προεκλογικά, γιατί έγινε «κυβερνώσα αριστερά». Αν αύριο έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και χωρίς άλλη συνεργασία, θα ξεπέσει εντελώς σε αντιλαϊκή κυβέρνηση, γιατί αυτό αντιπροσωπεύει η «κυβερνώσα αριστερά». Κάτι που επιβεβαιώνεται από την παλαιότερη και πρόσφατη ευρωπαϊκή πείρα και όχι μόνο».

«Είτε με δραχμή είτε με ευρώ, είτε με σύνδεση του εθνικού νομίσματος με δολάριο, στερλίνα, γεν, γουάν ή ρούβλι, η ζωή των λαών δεν θα άλλαζε», είπε η κ. Παπαρήγα και κάλεσε όποιον δηλώνει «αντιμνημονιακός» να ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων «αντί να ασχολείται με εισαγγελικές ανακρίσεις για να ποινικοποιηθεί η μια μορφή διαχείρισης και να εξαγνισθεί η άλλη».

Σχετικά με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, πρότεινε να τα υποδεχθούν οι εργαζόμενοι με γενική απεργία και με το ξεκίνημα μιας αντεπίθεσης, χωρίς πισωγύρισμα.

Η Κ. Παπαρήγα, κάλεσε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, «σε ανοιχτή συζήτηση και οργάνωση κοινής πάλης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, για να απαλλαγούμε από το βραχνά της πτώχευσης, το ζυγό της κυριαρχίας των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, να απαλλαγούμε από τις επιλογές και δεσμεύσεις της ΕΕ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment