Viber
PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Αγωγή κατά του Facebook από 25.000 χρήστες

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο κατηγορείται ότι παραβιάζει τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook κατηγορείται από 25.000 χρήστες του ότι με τον τρόπο που παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητά τους παραβιάζει τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την κίνηση κατά του Facebook οργανώνει ο Μαξ Σρεμς, ένας 26χρονος Αυστριακός χρήστης.

Η αγωγή εναντίον του Facebook έχει κατατεθεί σε δικαστήριο της Βιέννης. Η αγωγή αφορά τον τομέα του Facebook που είναι εγκατεστημένος στην Ιρλανδία και είναι υπεύθυνος για όλους τους λογαριασμούς του κοινωνικού δικτύου εκτός Βορείου Αμερικής.

Ο Σρεμς καλεί τους χρήστες, που κατοικούν εκτός ΗΠΑ και Καναδά, μέσω εφαρμογής που έχει δημιουργήσει να καταγγείλουν το Facebook.

Σύμφωνα με τον Σρεμς, το Facebook παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία διότι:

1ο. Μέσω της εφαρμογής Graph Search επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να εντοπίζουν άλλους χρήστες με βάση τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητές τους.

2ο. Παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών του κάθε φορά που εκείνοι κάνουν χρήση του Like.

3ο. Πραγματοποιεί υπερ-αναλύσεις με βάση των δεδομένων που αντλεί από την καθημερινή διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών του.

Όπως τονίζεται, ο Σρεμς διεκδικεί αποζημίωση 500 ευρώ για κάθε ένα από τους 25.000 χρήστες που συνυπογράφουν την αγωγή του εναντίον του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Έφηβοι και social media: Στα ύψη η ψηφιακή ζωή στην Ελλάδα

Peristerinews.gr Newsroom

Η OpenAI συνεργάζεται με την Anthropic και την Google για ζητήματα ασφάλειας γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Peristerinews.gr Newsroom

WiFi: Αυτά τα 3 αντικείμενα του σπιτιού «κόβουν» το σήμα

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment