PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Αύξηση εσόδων και επισκεπτών στα Μουσεία της χώρας


Αύξηση επισκεπτών κατά 19,3%, καταγράφηκε στα Μουσεία της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 30,2%.

Αύξηση επισκεπτών κατά 19,3%, καταγράφηκε στα Μουσεία της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 30,2%. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2014 σημειώθηκε αύξηση 22,5% στους επισκέπτες των Μουσείων και αύξηση 27,9% στις εισπράξεις.

Παράλληλα στους αρχαιολογικούς χώρους πέρσι τον Δεκέμβριο, υπήρξε αύξηση των επισκεπτών κατά 33,8% και αύξηση των εισπράξεων σε ποσοστό 35%. Συνολικά, το 2014 παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 21,9% και αύξηση των εισπράξεων κατά 13,5%.

Η έρευνα της κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων παράγει αποτελέσματα από το έτος 1970, με συγκέντρωση από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (TAΠΑ) του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού των στοιχείων που αναφέρονται στον αριθμό των επισκεπτών και τις εισπράξεις από τα διατεθέντα εισιτήρια στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους.

Η παρούσα έρευνα από το έτος 1970 είναι συνεχής και παράγει μηνιαία στοιχεία και κατ’ επέκταση ετήσια, τα οποία στηρίζονται στην ΚΥΑ 15189/Β379/73. Η ΕΛΣΤΑΤ προβαίνει στην πινακοποίηση των στοιχείων που αφορούν 150 Μουσεία και 120 αρχαιολογικούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment