PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αδιανόητο «έγκλημα» στο λιμάνι του Πειραιά


Σοκάρουν και εξοργίζουν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το σοκαριστικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, το πλοίο μόλις έχει αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, ωστόσο μέσα στη θάλασσα φαίνεται ο 36χρονος, λίγο πριν πνιγεί.

Στη ανάρτηση, την οποία έκανε επιβάτης που βρισκόταν πάνω στο πλοίο, αναφέρεται πως «Πριν λίγη ώρα. Έδιωξαν δύο φορές τον άνθρωπο από το καράβι για την Κρήτη και την τρίτη τον πέταξαν στη θάλασσα. Τελικά πνίγηκε. Με εντολή εισαγγελέα το καράβι γυρνάει πίσω στο λιμάνι».

Τα λεγόμενα του επιβάτη επιβεβαιώνονται και από βίντεο που δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα και δείχνουν τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon να διαπληκτίζονται με τον εν λόγω άνδρα και στη συνέχεια να τον σπρώχνουν ώσπου εκείνος να πέσει μέσα στη θάλασσα.

Στο βίντεο αυτό φαίνεται ο 36χρονος, ενώ έχει καταφέρει να ανέβει στον καταπέλτη του πλοίου, δύο άτομα από το πλήρωμα του Blue Horizon να τον σπρώχνουν έξω από το πλοίο που συνεχίζει τις διαδικασίες απόπλου.

 

Στη συνέχεια, ο άτυχος άντρας προσπαθεί να παραμείνει πάνω στον καταπέλτη και να μπει στο πλοίο για να ταξιδέψει για Ηράκλειο, όμως οι δύο άντρες του πληρώματος τον σπρώχνουν ξανά βίαια για να τον πετάξουν από τον καταπέλτη και να τον βγάλουν από το πλοίο.

Ο άντρας χάνει την ισορροπία του και πέφτει στη θάλασσα, στα απόνερα των κύριων μηχανών του μεγάλου επιβατηγού οχηματαγωγού που έχουν τεθεί σε λειτουργία για τον απόπλου.

Σε νεότερο βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται ο άτυχος άνδρας να επιπλέει νεκρός στη θάλασσα.

«Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν»

«Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση» ήταν η ενημέρωση που έλαβαν οι επιβάτες του πλοίου ενώ το «Blue Horizon» είχε λάβει εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

Όσο περνάει η ώρα, όλο και περισσότερα βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα από το σοκαριστικό αυτό περιστατικό.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η αναταραχή που επικράτησε στο λιμάνι του Πειραιά, μετά τον πνιγμό του άτυχου 36χρονου, όταν πλέον το πλοίο είχε επιτρέψει και στο σημείο βρισκόταν η αστυνομία και άνθρωποι του λιμενικού.

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος

Για ανθρωποκτονία από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, κατηγορούνται οι 4 ναυτικοί του Blue Horizon που έχουν συλληφθεί μετά τα βίντεο που δείχνουν μέλη του πληρώματος να πετούν από τον καταπέλτη στη θάλασσα τον 36χρονο που ήθελε να επιβιβαστεί στο πλοίο, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι κατηγορούμενοι, καπετάνιος, ύπαρχος, λοστρόμος και αξιωματικός καταστρώματος θα απολογηθούν στην εισαγγελία σήμερα το μεσημέρι, κι ενώ ακόμη δεν έχουν απαντηθεί κρίσιμα ερωτήματα για το «έγκλημα».

Όλα έγιναν γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης, κατά την αναχώρηση του πλοίου Blue Horizon, της Bluestar Ferries, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο.

Αρχικά το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος ανέφερε ότι πρόκειται για έναν άνδρα 36 ετών που έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να εισέλθει στο πλοίο, ενώ είχαν λυθεί οι κάβοι.

Ωστόσο την πλήρη ανατροπή στην υπόθεση έφερε η δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνουν μέλη του πληρώματος του πλοίου να διαπληκτίζονται και στη συνέχεια να σπρώχνουν και μάλιστα δύο φορές τον 36χρονο -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο- ο οποίος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο με αποτέλεσμα να πέφτει στη θάλασσα από όπου ανασύρθηκε μετά από λίγο νεκρός.

Κρίσιμα ερωτήματα

Αξιοσημείωτο είναι, ότι και μετά την πτώση, το πλοίο δεν σταματά για την επιχείρηση διάσωσης του 36χρονου και αναχωρεί κανονικά σαν να μην συνέβη το παραμικρό.

Χρειάστηκε η εντολή εισαγγελέως, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, για να επιστρέψει στο λιμάνι και να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση που οδήγησε στη σύλληψη του καπετάνιου και μελών του πληρώματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, από τα μεγάφωνα υπήρξε ενημέρωση για την καθυστέρηση του πλοίου, η οποία ανέφερε ότι «ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Το πλοίο είναι έτοιμο ν’ αναχωρήσει και οι μηχανές του, απ’ ό,τι φαίνεται στα βίντεο, δουλεύουν στο φουλ. Επιτρέπεται ή απαιτείται ν’ απομακρυνθεί από την προβλήτα και να βγει από το λιμάνι με τις μηχανές σχεδόν στο ρελαντί;

Επίσης, υπάρχει επιβλέπων αξιωματικός που ελέγχει τη φόρτωση αλλά και την επιβίβαση των επιβατών και δίνει την άδεια για την αναχώρηση εφόσον έχει ελέγξει ότι μπορεί να γίνει με ασφάλεια.

Είναι αυτή ασφαλής όταν μέλη του πληρώματος (δεν ξέρουμε εάν ο ένας από αυτούς είναι ο υπεύθυνος αξιωματικός) διαπληκτίζονται πάνω στον καταπέλτη;

Ακόμα και αν αιφνιδιάστηκε από το άτομο που επιχείρησε να μπει τρέχοντας ενώ είχε δώσει εντολή αναχώρησης, τι έκανε για να τη σταματήσει;

Ξεπερνώντας το ανθρώπινο στοιχείο της βοήθειας προς έναν άνθρωπο που κινδυνεύει (τι είναι αυτά τώρα μπροστά στην έγκαιρη αναχώρηση ενός πλοίου;) τίθεται το ερώτημα: Είναι υποχρεωμένος ο πλοίαρχος, από τη στιγμή που υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, να σταματήσει και να συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει για τη διάσωσή του;

Και τέλος, την εκφόρτωση, φόρτωση και επιβίβαση επιβλέπει προσωπικό του Λιμενικού που βρίσκεται μπροστά από τον καταπέλτη. Υπήρχε εκείνη τη στιγμή και τι έπραξε για όλα αυτά που συνέβησαν μπροστά στα μάτια του;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η τελετή αφής του Αγίου Φωτός (vid)

Peristeri News

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως η ελληνική αντιπροσωπεία

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλο Σάββατο

Peristeri News

Leave a Comment