PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο



Πανελλαδική απεργία για τις 21 Μαΐου έχει εξαγγείλει η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Η ΑΔΕΔΥ όπως αναφέρει αυτή γίνεται: «ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης, και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν».

Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το εάν θα συμμετέχουν στην απεργία.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του Δημοσίου Τομέα συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία μετέχει μεταξύ άλλων ειδικοτήτων και το κατά τόπους προσωπικό των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωση χαρακτηρίζει «ακραία νεοφιλελεύθερη» την πολιτική της κυβέρνησης, διεκδικεί επάνοδο των ΣΣΕ, του 13ου και του 14ου μισθού, 10% μισθολογική αύξηση.

Το διεκδικητικό πλαίσιο όπως το ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ είναι:

«Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.
Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές».

Στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ

Με πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας, η οποία θα συμπίπτει χρονικά με τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων της ελληνικής Pisa στις 22 Μαΐου, εκφράζει την αντίθεσή της η ΟΛΜΕ, καλώντας τα μέλη της να μην λάβουν μέρος στις διαδικασίες διεξαγωγής των εξετάσεων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των εκπαιδευτικών, οι συγκεκριμένες εξετάσεις καλλιεργούν έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών, ενισχύουν την αποστήθιση, είναι ενάντιες στις παιδαγωγικές αρχές.

Επίσης, υποστηρίζεται ότι εντείνονται οι κοινωνικές ανισότητες, μέσω της διοχέτευσης των πιο αδύναμων μαθητών σε σχολεία υποβαθμισμένα, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πυροσβεστική: 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Peristeri News

Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό

Peristeri News

Leave a Comment