Viber
PeristeriNews.gr
Συνταγές

Λουκάνικα σπιτικά



Λουκάνικα σπιτικά. Φτιάξτε μόνοι σας λουκάνικα για νοστιμιά αλλά και οικονομία!

Υλικά

λιγότερο από 1/2 κ έντερο χοιρινό
1κ κιμά μοσχαρίσιο
1κ κιμά χοιρινό
2 ξερά κρεμμύδια
1,5 πράσο
1 πράσινη πιπεριά
1-2 πιπεριές Φλωρίνης
λίγο λάδι αν ο κιμάς δεν έχει λίπος

Μπαχαρικά

μπαχάρι
μοσχοκάρυδο
κύμινο
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
μπούκοβο
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

– Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη μέσα σε λεκάνη με νερό να μην στεγνώσουν.

– Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.

– Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά και γεμίζουμε το έντερο φτιάχνοντας μικρά ή μεγάλα λουκάνικα.

– Πάντα δένουμε μια άκρη γεμίζουμε καλά να μην έχει αέρα το έντερο κόβουμε και δένουμε ξανά

– Όταν τελειώσουμε τα κρεμάμε έξω στον αέρα 1-2 ημέρες να στεγνώσουν.

Tips

– Οι αναλογίες βέβαια στα υλικά μπορούν να αλλάξουν αναλόγως τα γούστα σας αν πχ τα θέλετε πιο καυτερά.

– Αν θέλετε κάνετε με κιμά κοτόπουλο αλλά θα γίνουν πιο στεγνά

– Καλύτερα να τα γεμίσετε στο Κενγουντ που έχει εξάρτημα, αλλά όποιος δεν έχει μπορεί και με το χωνί για λάδι Είναι λίγο κουραστικό αλλά κάνει δουλειά.

– Αν σας μείνει έντερο πλυμένο πάντα, στην κατάψυξη για άλλη φορά


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment