PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

3η τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας



Τη Δευτέρα 14 – 11 – 2011 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας και Προέδρου του ΣΟΠΠ κ. Κώστα Παπαντωνίου.

Πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) τη Δευτέρα 14– 11 – 2011 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας και Προέδρου του ΣΟΠΠ κ. Κώστα Παπαντωνίου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, ο συντονισμός των δράσεων για την χειμερινή περίοδο με στόχο την αποτελεσματική και έγκαιρη επέμβαση σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων – παγετού, πλημμυρών, η επικαιροποίηση των σχεδίων δράσης των φορέων και των μητρώων πολιτικής προστασίας.

Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου μέσα από τη διαρκή συνεννόηση της Αντιπεριφέρειας με όλους τους φορείς, τους Δήμους, τα σώματα ασφαλείας, τις εθελοντικές οργανώσεις κτλ. ήταν θετικός για τη θερινή περίοδο.

Στη σύσκεψη τέθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν στην επάρκεια του προσωπικού (πχ. οδηγοί οχημάτων), των μέσων και υλικών (π.χ. αλατιού), στη χρηματοδότηση των δράσεων, στην επιμόρφωση και ενημέρωση του κοινού (πχ. σχολεία, ΚΑΠΗ κτλ.) Επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα αποτελεσματικού συντονισμού των φορέων και διατυπώθηκαν προτάσεις για χρήση κοινών μέσων (π.χ. χαρτών, συχνότητας επικοινωνίας κτλ.)

Επισημάνθηκε ότι υλοποιείται από τις 06-10-2011 ο καθαρισμός του ρέματος της Εσχατιάς ύστερα από αυτοψία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Το ρέμα της Εσχατιάς αποτελεί πληγή για την περιοχή η οποία θα κλείσει πραγματικά μόνο με την οριστική διευθέτηση του ρέματος. (Εγκρίθηκε από το ΥΠΟΜΕΔΙ στις 13-09-2011 η δημοπράτηση του έργου – τμήμα 1ο από πλατεία Ιλίου έως τη συμβολή αγωγού Ευπυρίδων, προϋπολογισμού €83.763.000).

Επιπρόσθετα, τονίστηκε η ανάγκη ετοιμότητας όλων των φορέων και στην περίπτωση σεισμού και επισημάνθηκε ότι πρόκειται να διοργανωθεί σχετική ημερίδα στη Δυτική Αθήνα με τη συνεργασία του ΟΑΣΠ.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας και των φορέων που συμμετέχουν στο ΣΟΠΠ.

Συμμετείχαν η κα Γ. Ερμίδου Περιφερειακή Σύμβουλος και ο κ. Γ. Ασπρουλάκης, Προιστάμενος της Γενεικής Δ/νσης Τεχνικών Έργων. Ο Αντιδήμαρχος Μηχανολογικού και Καθαριότητας του Δήμου Ιλίου κ. Ι. Χαραλαμπόπουλος και ο κ. Ι. Βέργος, Δημοτικός Σύμβουλος. Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Περιβάλλοντος Δήμου Πετρούπολης κ. Εμ. Ραγκούσης και ο κ. Ν. Κολυβάς, Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας. Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Περιστερίου κ. Στ. Κανέλλος, ο κ. Ν. Αποστολόπουλος, Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού, ο κ. Α. Μπάρδης, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χαϊδαρίου, ο κ. Ζ. Νικολόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Πρασίνου Δήμου Αγ. Βαρβάρας και ο κ. Π. Γεωργόπουλος, Γεωπόνος από τον ΑΣΔΑ και Β. Φεγγερός, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΕΣΥΔΑΠ.

Συμμετείχαν ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, Αντιπύραρχος, 10ος Π. Σ. Αθηνών, η κα Σακελλαρίου, Διοικητής της Τροχαίας Αιγάλεω, ο κ. Δ. Βρέττης, Αστυνόμος, Α’ Α.Τ. Περιστερίου, η κα Γλ. Χριστουλάκη, Δασολόγος από τη Δ/νση Δασών και ο κ. Χρ. Γκάτσης, Δασολόγος από το Δασαρχείο Αιγάλεω, ο κ. Α. Γατόπουλος, Αντισμήναρχος, Μετεωρολόγος από την ΕΜΥ, η κα Γ. Κωνσταντοπούλου, Γεωλόγος από το ΙΓΜΕ, ο κ. Κ. Καραϊσκάκης από την ΕΥΔΑΠ, ο κ. Παυλάτος, Υπεύθυνος Έργων, εκπρόσωπος διαμερίσματος Αττικής από τον ΟΤΕ, ο κ. Γ. Λασκαράτος, Υπεύθυνος Επιχειρησιακού Κέντρου ΕΚΑΒ, ο κ. Γ. Ζαφειρακίδης Δ/ντης Β’θμιας Εκπαίδευσης. Ο κ. Α. Χατζηπαναγιώτου από την ΕΟΠΠ, ο κ. Π. Μαργαρώνης από την ΚΙΠΟΔΑ, ο κ. Γ. Κιοσές από την ΕΕΕΔΕΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Leave a Comment