PeristeriNews.gr
Διεθνή

Όλοι στη «μάχη» κατά της κρίσης χρέους


«Το ευρώ είναι και θα είναι πάντοτε ένα ισχυρό νόμισμα», δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, συνεχίζοντας την επίσημη επίσκεψή της στο Βιετνάμ.

«Το ευρώ είναι και θα είναι πάντοτε ένα ισχυρό νόμισμα», δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, συνεχίζοντας την επίσημη επίσκεψή της στο Βιετνάμ, μία ημέρα μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο της Σλοβακίας του σχεδίου ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

«Με δεδομένο το πρόβλημα του δημοσίου χρέους ορισμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θέλω η ΕΕ να εξελιχθεί σε Ένωση χρέους, αλλά μάλλον σε μία ισχυρή Ένωση», συμπλήρωσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

«Όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να συμμετάσχουν στη μάχη για την κρίση χρέους», συνέχισε. «Η παγκόσμια οικονομία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την χρηματοπιστωτική κρίση και όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να συμβάλουν στη μάχη κατά της κρίσης χρέους», είπε, αφήνοντας αιχμές για την απόφαση απόρριψης της ενίσχυσης από το σλοβακικό κοινοβούλιο.

Η Αγγελα Μέρκελ εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα εγκριθεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. «Το EFSF θα έχει επικυρωθεί εγκαίρως για τη σύσκεψη του Οκτωβρίου», δήλωσε χωρίς να διευκρινίσει ποια από τις συσκέψεις εννοεί.

Η σύγκληση ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής πάντως, έχει προγραμματισθεί για τις 23 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment