PeristeriNews.gr
Οικονομία

Χρυσοχοΐδης: «Επανεκκίνηση οικονομίας»


Η επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί στόχο της κυβέρνησης για το 2011.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί στόχο της κυβέρνησης για το 2011. Το κλειδί για την επιτυχία είναι ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπουργείων, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι “ο καινούργιος αναπτυξιακός – επενδυτικός νόμος περιορίζει τις επιδοτήσεις και στηρίζει ιδιαίτερα τις εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι ανταγωνιστικές, μέσα από μεγάλες φοροαπαλλαγές, αποσβέσεις και μια σειρά άλλα κίνητρα”, σημειώνοντας ότι θα παρουσιαστεί άμεσα και χαρακτηρίζοντάς τον “τομή” για την ανάπτυξη της χώρας.

Διευκρίνισε ότι δεν καταργούνται οι επιδοτήσεις, αλλά αλλάζει ριζικά η φιλοσοφία του για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. «Έχει αποδειχθεί ότι όλα τα νομοθετήματα που έγιναν πριν 30 χρόνια μαζί με άλλες πολιτικές που εφαρμόστηκαν, δεν έχουν αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Και πρόσθεσε ότι “ο τρόπος με τον οποίο διαχειριστήκαμε τις επιδοτήσεις δεν απέδωσαν προστιθέμενη αξία στην οικονομία. Οι επιχειρήσεις μας ήταν μη ανταγωνιστικές και εσωστρεφείς”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment