PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας


Μια υπόθεση άδικης φυλάκισης ήρθε στο φως της δημοσιότητας στην Κω και αφορά 50χρονο από την Γερμανία, που κατήγγειλε ότι μπήκε στην φυλακή για 69 ημέρες λόγω… συνωνυμίας.

Ο 50χρονος προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να ζητήσει αποζημίωση λόγω της άδικης κράτησης του για 69 ημέρες. Στις 11 Μαρτίου αναμένεται να συζητηθεί η αγωγή του άνδρα από τη Γερμανία με την οποία ζητάει αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο για το λάθος που τον οδήγησε στην φυλακή για πάνω από δύο μήνες.

Συγκεκριμένα, με την αγωγή του ζητάει να αποζημιωθεί με το ποσό των 50 ευρώ για κάθε μέρα που πέρασε στην φυλακή.

Το χρονικό της άδικης φυλάκισης

Ο 50χρονος από την Γερμανία είχε συλληφθεί από την αστυνομία της Κω με την κατηγορία της κατοχής 7 γραμμαρίων κάνναβης. Το ένταλμα είχε εκδοθεί διότι οι αρχές θεωρούσαν ότι ο άνδρας από τη Γερμανία είχε δώσει εντολή να μεταφερθεί δέμα από την Αθήνα στην Κω το οποίο περιείχε 7 γραμμάρια κάνναβης.

Με βάση το ένταλμα που εκδόθηκε εναντίον του συνονόματού του, ο άνδρας κρατήθηκε από τις 18 Ιουνίου 2023. Το πρόβλημα προέκυψε καθώς το εν λόγω ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε με μόνο στοιχείο ταυτοποίησης, το ονοματεπώνυμο του κατηγορούμενου, όνομα μάλιστα ιδιαίτερα σύνηθες στη Γερμανία.

Το επώνυμo του 50χρονου θεωρείται αρκετά σύνηθες στην Γερμανία. Ωστόσο, ο άνθρωπος που παρέμεινε άδικα στις φυλακές επί 69 ημέρες επισημαίνει ότι το δικό του επώνυμο γράφεται με δύο FF και δύο ΝΝ, ενώ ο πραγματικός κατηγορούμενος φέρεται στην δικογραφία με όμοιο όνομα αλλά με ένα από καθένα εκ των γραμμάτων αυτών.

Από την πρώτη στιγμή που ο 50χρονος συνελήφθη δεν σταμάτησε να επισημαίνει την αθωότητα του αλλά εφόσον δεν μπορούσε να μιλήσει στα ελληνικά και εφόσον δεν είχε συνήγορο, δεν έπεισε τις αρχές ότι δεν ήταν ο σωστός άνθρωπος.

Η δικαίωση του 50χρονου από τη Γερμανία δεν ήρθε μέχρι τον Αύγουστο της προηγούμενης χρονιάς, όταν το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε κατέθεσε στο δικαστήριο ότι έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο πελάτης τους γεννήθηκε το 1974 και όχι το 1984 έτος γέννησης του δράστη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment