PeristeriNews.gr
Πολιτική

Το ΚΚΕ για τα οικονομικά των κομμάτων


Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων, διατύπωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων, διατύπωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου, και επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των ανθρώπων, που με κουπόνια δίνουν την συνδρομή τους στο κόμμα.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι η συζήτηση για “ηθικοποίηση” και “εξαγνισμό” του πολιτικού συστήματος είναι “υποκριτική” και έχει στόχο «την επιβολή κατασταλτικού πλαισίου δράσης για το κίνημα και τα πολιτικά κόμματα, που έχουν στόχο την ρήξη» και πρόσθεσε ότι η σχετική συζήτηση φθάνει εκεί που θέλει το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα, δηλαδή να γίνεται διαφανής η χρηματοδότηση των κομμάτων από επιχειρηματίες, σημειώνοντας ότι «κάθε τι το διαφανές δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε τίμιο, από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι μέσα απ΄ όλη αυτή τη συζήτηση, για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, επιδιώκεται η εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης και ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων, από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ.Παπαρήγα, είπε ότι τα προβλήματα οξύνονται και πρέπει να αντιμετωπιστούν σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, ενώ εκτίμησε ότι είναι πιθανό η χώρα να οδηγηθεί σε ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Τέλος, επέκρινε την κυβέρνηση επειδή δεν αξιοποιεί τον ορυκτό πλούτο της χώρας, ενώ εξέφρασε την απορία της, γιατί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, μέσω του υφυπουργού κ.Γ. Μανιάτη, κάνει λόγο για γεωτρήσεις στο Ιόνιο ή το βόρειο Αιγαίο και δεν μιλάει για το νότιο Αιγαίο, όπου πιθανολογείται ότι υπάρχουν κοιτάσματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment