PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τοποθέτηση Ν. Ζούτσου για ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας


Ο Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Γ Αθήνας, Νίκος Ζούτσος τοποθετήθηκε σχετικά με τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά:

Φίλοι και φίλες

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού

Καλή σχολική Χρονιά.

Μπορεί η πολιτική ηγεσία “να αναπαυόταν στις παραλίες” ωστόσο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στον ρεμβασμό του Δεκαπενταύγουστου, ήδη με ασκήσεις επί χάρτου  και ευλυγισία σχοινοβάτου προχώρησε σε ρυθμίσεις χωρίς να λάβει υπόψη της την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Δημιουργήθηκε  η αίσθηση ότι το ΥΠΕΠΘ έχει πλήρη άγνοια των διαδικασιών και για μια ακόμη χρονιά δημιουργεί τεράστια προβλήματα και η εγκύκλιος της 12ης Αυγούστου ΕΙΝΑΙ άκρως αποκαλυπτική:

Με τα σχολεία κλειστά, χωρίς να έχουν συνεδριάσει οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών κάθε σχολικής μονάδας, χωρίς να έχουν γίνει αναθέσεις μαθημάτων, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποσπάσεων, Ζητείται από τα ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν  κυριολεκτικά χωρίς τους εκπαιδευτικούς:

ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΛΆΒΟΥΝ ΥΠΌΨΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΕΙΚΌΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,Κ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ.

ΣΑΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΣΤΟΝ Ο.Λ.Π.ΧΩΡΙΣ ΒΟΎΛΗΣΗ, ΧΩΡΊΣ ΓΝΏΜΗ..

ΑΠΛΈΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΈΣ ΜΟΝΆΔΕΣ Σ’ ΕΝΑ ΚΥΝΉΓΙ ΕΝΤΥΠΏΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ..

Λες και η κοινωνία δεν θυμάται ανάλογες πρακτικές από το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία που προσπαθούσαν να εξαπατήσουν την κοινωνία που έβλεπε τις μειωμένες δαπάνες, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών, τους σχεδιασμούς σύμφωνα με τους κυρίαρχους κύκλους στην ΕΕ..

Για μια ακόμη φορά επιχειρείται η επικοινωνιακού τύπου διαχείριση της κατάστασης, η οποία το μόνο που θα πετύχει θα είναι η  δημιουργία ενός συγκρουσιακού κλίματος από την αρχή της σχολικής χρονιάς…

Απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η απόσυρση ,η μη εφαρμογή της αντιφατικής, ανακόλουθης και ανεφάρμοστης εγκυκλίου και να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στα Υπηρεσιακά συμβούλια να  κάνουν τις απαραίτητες μεταβολές  με ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΌ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΆ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΈΛΦΩΝ.

Την 1 Σεπτεμβρίου να συγκληθούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων και αφού ολοκληρωθούν οι αναθέσεις των μαθημάτων και έχει ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΊ Ο ΑΡΙΘΜΌΣ ΤΜΗΜΆΤΩΝ ΓΕΝΙΚΉΣ ΠΑΙΔΕΊΑΣ Κ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΎ αλλά και ΤΟΜΈΩΝ  ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ  να συνεδριάσουν τα ΠΥΣΔΕ και προχωρήσουν στην σύνταξη πινάκων με την ακόλουθη και απόλυτα σύννομη σειρά των εκπαιδευτικών  όσον αφορά την κατηγοριοποίηση τους:

1)Συναδελφοι που έχουν ενταχθεί σε ΕΙΔΙΚΉ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους

2)Οι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΆ ΥΠΕΡΆΡΙΘΜΟΙ, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί που έχουν πλεόνασμα πάνω από 12 διδακτικές ώρες.

3)Όσοι παραμένουν χωρίς οργανική θέση  (..στη διάθεσή του ΠΥΣΔΕ..)

4) Όσοι  αποσπάστηκαν από ΆΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ ΜΕΤΆΘΕΣΗΣ  κ Όσοι ζητούν απόσπαση ΕΝΤΌΣ ΠΥΣΔΕ.

Σε κάθε κάθε περίπτωση να λαμβάνονται υπόψη οι συμπληρώσεις ωραρίου με στοιχεία όπως: Συστεγαζόμενα σχολεία, όμορα, Ομάδα σχολείων, ανά Δήμο..

Αμέσως μετά αναρτάται πίνακας κενών,  πλεονασμάτων Κ δίνεται βραχύς χρόνος για τις δηλώσεις προτίμησης. Τέλος τα Υπηρεσιακά συμβούλια σε χρόνο πριν την έναρξη των μαθημάτων προχωρούν σε τοποθετήσεις και ενημερώνουν το Υπουργείο για πιθανά κενά  προκειμένου να προσληφθούν άμεσα αναπληρωτές καθηγητές.

Το χρονοδιάγραμμα μπορεί να τηρηθεί και ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΘΦΕΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΌΤΙ η ομαλή λειτουργία των σχολείων εξασφαλίζεται με ΜΈΤΡΑ ΟΥΣΙΑΣ:

-ΔΙΟΡΙΣΜΟΊ 20000 ΜΌΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΈΜΠΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΏΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΈΝΔΕΣ.

-ΈΓΚΑΙΡΗ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΜΕΤΑΘΈΣΕΩΝ,ΑΠΟΣΠΆΣΕΩΝ

-ΜΕΊΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΎ ΜΑΘΗΤΏΝ ΑΝΑ ΤΜΉΜΑ

-ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΤΟΥ ΩΡΑΡΊΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΚΤΙΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 4 ΣΧΟΛΕΊΑ

-ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ  ΚΑΙ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΎΝ ΣΤΙΣ ΣΎΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΑΙΤΉΣΕΙΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΎΣ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ.

-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΉ ΕΠΙΜΌΡΦΩΣΗ.

-ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΉΣ .

-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΉ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ.

-ΜΕ ΑΎΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΏΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΊΑ.

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΜΕ Κ ΤΙΣ ΕΝΏΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΉΣ ΘΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΎΜΕ ΣΕ ΚΆΘΕ ΑΠΌΠΕΙΡΑ ΥΠΟΝΌΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ Κ ΤΩΝ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ.

ΝΊΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment