PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Συναντήσεις Ενεργών Πολιτών με κυβερνητικούς παράγοντες


Σειρά επαφών είχε το τελευταίο διάστημα η παράταξη των Ενεργών Πολιτών Περιστερίου με τα αρμόδια υπουργεία για μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Περιστερίου.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης αποτελούμενη από τον επικεφαλής Φώτη Κουγιουμτζή, τη Σοφία Αλεξοπούλου δημοτικό σύμβουλο, τον Στάθη Κοκκορόγιαννη αναπληρωτή συντονιστή, τον Σπύρο Μαγουλά υπεύθυνο του τομέα Πολεοδομίας της παράταξης αλλά και τον Τάσο Λύτρα ως Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού συλλόγου Περιστερίου, συναντήθηκε στις 22 Ιουλίου 2016 με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον συνεργάτη του, κ. Μπαϊρακτάρη. Παρόμοια συνάντηση αντιπροσωπείας των Ενεργών Πολιτών αποτελούμενη από τη Σοφία Αλεξοπούλου δημοτικό σύμβουλο, τον Στάθη Κοκκορόγιαννη αναπληρωτή συντονιστή και τον Τάσο Λύτρα Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού συλλόγου Περιστερίου, υπήρξε στις 21 Ιουλίου 2016 με τους συνεργάτες του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, τον κ. Ανδρέου και τη νομική σύμβουλο κ. Γιαννάκη.

Στις συζητήσεις που έγιναν και στις δύο συναντήσεις, η παράταξη των Ενεργών Πολιτών εξέφρασε την αγωνία των κατοίκων του Περιστερίου σχετικά με την υπόθεση του Ποικίλου όρους και των διεκδικήσεων του Ι.Ναού «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λαμίας, εν’ όψη της δίκης που έχει προσδιοριστεί για τις 5/10/2016. Επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά η αναγκαιότητα της προστασίας του Ποικίλου Όρους ενάντια στις παράλογες απαιτήσεις του Ναού και η αναγκαιότητα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του όρους και του περιβάλλοντός του προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, όπως επίσης και των ιδιοκτησιών της πόλης που διεκδικούνται από το Ναό. Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα για κοινές δράσεις και συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων με τους ενδιαφερόμενους Δήμους ώστε, παράλληλα με την όποια «πολιτική λύση» προκριθεί, να υπάρχει επαρκής προετοιμασία για την απόκρουση στο δικαστήριο τυχόν δυσμενών πορισμάτων της κατατεθείσας έκθεσης πραγματογνωμοσύνης και ζητήθηκε η διερεύνηση της δυνατότητας για μια επιστημονική βοήθεια-έκθεση από Πανεπιστήμιο ή το Τ.Ε.Ε.

Ο υπουργός κ. Π. Κουρουμπλής, επανέλαβε τη θέλησή του για την υπεράσπιση του Δημόσιου συμφέροντος και των συμφερόντων των πολιτών και μας διαβεβαίωσε ότι έχει δώσει εντολή για το συντονισμό των εμπλεκόμενων Υπουργείων και Δήμων. Για το σκοπό αυτό έχει οριστεί κατ’ αρχή μια κοινή σύσκεψη εργασίας περί τα τέλη Αυγούστου.

Ίδιες διαβεβαιώσεις μας δόθηκαν για το θέμα και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Εκτός του θέματος του Ποικίλου όρους, στο υπουργείο Περιβάλλοντος τέθηκε το θέμα του πάρκου Τρίτση και της επιτακτικής ανάγκης για άμεση και χωρίς άλλη καθυστέρηση οριστικής λύσης, ενώ και στα δύο υπουργεία έγινε αναφορά για το θέμα που ανακινείται στην Ακαδημία Πλάτωνος με το κτήμα Μουζάκη. Από τον υπουργό Εσωτερικών έγινε επίσης ενημέρωση, για τη λειτουργία της επιτροπής εργασίας για αλλαγή του «Καλλικράτη», όπως επίσης και για το ποσό που δίνεται στους Δήμους από το υπουργείο για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Η δημοτική παράταξη των Ενεργών Πολιτών με επικεφαλής τον Φώτη Κουγιουμτζή θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τον Δήμο Περιστερίου, πιέζοντας για την τελική λύση τους, παρακολουθώντας καθημερινά και με ενδιαφέρον την εξέλιξή τους, προγραμματίζοντας και άλλες επαφές με τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες και καταθέτοντας, όπως πάντα, εποικοδομητικές προτάσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment