PeristeriNews.gr
Οικονομία

Συναίνεση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις


Μεγάλες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται ελεγχόμενη ευελιξία στη διαμόρφωση μισθών.

Μεγάλες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται ελεγχόμενη ευελιξία στη διαμόρφωση μισθών, κάτω όμως από όρια που θα αποτρέψουν μια ανεξέλεγκτη εφαρμογή που θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό, αλλά και στο εισόδημα του εργαζομένου, δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η υπουργός Εργασίας.

Βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που μας δίνει μία αισιοδοξία ότι θα θέσουμε ένα πλαίσιο στο οποίο θα υπάρχει ανοχή, αν όχι συναίνεση, πρόσθεσε η υπουργός.

Η συνάντηση της κ. Κατσέλη με τους κοινωνικούς εταίρους, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα, ματαιώθηκε, μετά τον αποκλεισμό του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, εργασία και το Σάββατο και συμψηφισμό υπερωριών με μείωση του ωραρίου εργασίας, προτείνει ο ΣΕΒ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ.

Εξάλλου, τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων, αλλά θα επανεξεταστούν μέσω αναλογιστικών μελετών οι περιπτώσεις που δεν μπορεί να συνεχιστεί η καταβολή τους και την επόμενη πενταετία, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment