PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στο 90% η προσωρινή σύνταξη


Στο 90% της κανονικής σύνταξης θα ανέρχεται η προσωρινή σύνταξη που θα χορηγείται στον ασφαλισμένο μετά την αίτησή του για συνταξιοδότηση.

Στο 90% της κανονικής σύνταξης θα ανέρχεται η προσωρινή σύνταξη που θα χορηγείται στον ασφαλισμένο μετά την αίτησή του για συνταξιοδότηση. Τις αιτήσεις θα υποδέχεται το εδικό σώμα επιθεωρητών το οποίο θα έχει συγκροτηθεί μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

“Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα πιστοποιημένων επιθεωρητών το οποίο θα έχει την ικανότητα να απονέμει γρήγορα τις συντάξεις στους δικαιούχους και να διασφαλίζει ότι ύψος των προσωρινών συντάξεων θα βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνο της κανονικής, να φθάνει το 90% ή και να το υπερβαίνει”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κουτρουμάνης, ανέφερε ότι η εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε πριν από τις γιορτές η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ, κατά την οποία η Διοίκηση της Ομοσπονδίας υπέβαλε τη συγκεκριμένη πρόταση.

Στο μεταξύ, επιστολή προς τις διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, απέστειλε ο Γ. Κουτρουμάνης, ζητώντας τους να καταθέσουν τις απόψεις τους επί τεχνικών και διαδικαστικών θεμάτων τα οποία αφορούν στην εφαρμογή του “εργόσημου”.

Το Υπουργείο Εργασίας είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στην υλοποίηση του μέτρου τον ερχόμενο Μάρτιο και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Κουτρουμάνης καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε οι διαδικασίες της εφαρμογής να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις δυνατότητες των ταμείων και να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την εφαρμογή του.

Η σχετική ρύθμιση προβλέπεται στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο και με το “εργόσημο”, θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ το κατ΄ οίκον απασχολούμενο προσωπικό που αμείβεται με την ώρα ή την ημέρα, και στον ΟΓΑ οι απασχολούμενοι ως εργάτες γης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment