PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σήμερα εγκρίνονται τα νέα μέτρα λιτότητας και στην Ιταλία


Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος λιτότητας που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα φόρο 0,15% επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος λιτότητας που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα φόρο 0,15% επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Επίσης, με βάση την ίδια πηγή αναμένεται να προωθηθεί αύξηση υφιστάμενου φόρου επί των κερδών που αποκομίζουν οι τράπεζες από τις δραστηριότητές τους στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Τα μέτρα αυτά, το οποία αναμένεται να αποτελέσουν νέες πηγές εσόδων για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ιταλίας, σημειώνονται στο πλαίσιο της απόφασης της Ευρώπης για την εισαγωγή ενός τέτοιου φόρου, τόνισε η κυβερνητική πηγή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε μόλις χθες να προτείνει την θέσπιση ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, (φόρος Τόμπιν) προκειμένου να τροφοδοτήσει το μελλοντικό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ιταλική κυβέρνηση, η οποία συνέρχεται σήμερα για να υιοθετήσει πρόγραμμα λιτότητας, πρέπει να εγκρίνει επίσης την αύξηση ενός φόρου επί των κερδών από τις τράπεζες των δραστηριοτήτων τους στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Οι δραστηριότητες αυτές που μέχρι τώρα φορολογούνται με συντελεστή 31% θα πρέπει από εδώ και στο εξής να φορολογούνται με συντελεστή 35%.

Το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας ύψους άνω των 40 δισ. ευρώ, όπως και εκείνο που υιοθετήθηκε προ έτους, αξίας 25 δισ. ευρώ, στοχεύουν στην επίτευξη μηδενικού ελλείμματος για την Ιταλία το 2014 και στον εφησυχασμό των αγορών για την οικονομική ευρωστία της χώρας.

Η Ιταλία διαθέτει σήμερα χρέος που αντιστοιχεί περίπου σε 120% του ΑΕΠ και είναι ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο και βρίσκεται υπό στενή επιτήρηση των αγορών και των οργανισμών αξιολόγησης.

Η Moody’s ανακοίνωσε στις 17 Ιουνίου ότι εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Ιταλικού αξιόχρεου, μόλις ένα μήνα μετά από αντίστοιχη ανακοίνωση της Standard and Poors.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment