PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πυρά Πάγκαλου-Καρατζαφέρη κατά των οίκων αξιολόγησης


Σκληρή επίθεση στους οίκους αξιολόγησης εξαπέλυσε από την Βουλή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σκληρή επίθεση στους οίκους αξιολόγησης εξαπέλυσε από την Βουλή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος τους κατηγόρησε ότι «δεν αντιλαμβάνονται την πρόοδο στην ελληνική οικονομία» κάνοντας λόγο για ιδιοτέλεια και συγκεκριμένο σχέδιο σε βάρος της Ελλάδας, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε από την κυβέρνηση να γίνει πιο επιθετική απέναντι τους.

Εν τω μεταξύ ο οίκος Moody’s ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν αναμένει οι ελληνικές δομημένες χρηματοοικονομικές συναλλαγές να διατηρήσουν ή να επιτύχουν αξιολογήσεις διαβάθμισης Α3 ή υψηλότερες.

Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για «κακό παρελθόν» των διεθνών οίκων αξιολόγησης και για «καταχρηστική θέση», ενώ κατηγόρησε τον Moody’s ότι στην τελευταία αξιολόγησή της αγνόησε αποτελέσματα ρεκόρ σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος σε σχέση με το ΑΕΠ, ενώ πήρε μόνο ένα στοιχείο, την ανεπάρκεια της είσπραξης των εσόδων.

«Αν θέλουμε να τους τρίψουμε τη μούρη και να μην συνεχίσουν να βρίσκουν έδαφος να κάνουν τα παιγνίδια τους, ένας τρόπος υπάρχει. Να αυξήσουμε τα έσοδα από την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή και να καταβάλλει ο κάθε πολίτης στο κράτος αυτό που οφείλει. Αν γίνει αυτό, τότε ούτε την Moody’s ούτε κανένα άλλο θα έχουμε ανάγκη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ, ο οποίος έκανε λόγο για παιχνίδια εντυπώσεων των διεθνών οίκων αξιολόγησης, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες πιο επιθετικές από μια «τρυφερή» επιστολή όπως χαρακτήρισε τη σχετική ενέργεια του κ. Παπακωνσταντίνου, για να καταλάβουν, όπως είπε, ότι «έχουμε ένα κράτος που δεν φοβάται και προχωρά μπροστά».

Στήριξε τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στο πρόσωπό του βοηθάμε την Ελλάδα. Όταν ο πρωθυπουργός είναι σε εθνική αποστολή για να διασωθεί η χώρα, πρέπει κάποιοι να το βουλώνουν γιατί δεν είναι για το δικό του “ονόρε”».

«Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να βγει από το τέλμα η χώρα και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και όλοι αυτοί που ποντάρουν στο χάος και στην αναρχία. Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να το συνειδητοποιήσουν άμεσα. Αυτό το 15θήμερο, είναι εξαιρετικά κρίσιμο Αν δεν ομονοήσουμε αυτή τη στιγμή, η κάθε Moody’s θα μας παίζει ως γιο-γιο», επεσήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, επικρότησε τη στάση αυτή του κ. Καρατζαφέρη, τονίζοντας ότι «τέτοιες δύσκολες στιγμές μάς επιτάσσουν να συνταχθούμε με το καλώς εννοούμενο συμφέρον της χώρας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment