PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρόταση για αναδιάρθρωση της Βουλής


Ανοιχτή επιστολή σε όλους τους βουλευτές απέστειλε την Τετάρτη ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανοιχτή επιστολή σε όλους τους βουλευτές απέστειλε την Τετάρτη ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης, καταθέτοντας τις προτάσεις του για να κερδηθεί – όπως λέει- και πάλι η χαμένη αξιοπιστία του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο Κ. Μητσοτάκης προτείνει τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, την κατάργηση του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών σε Επιτροπές της Βουλής, το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής, την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων, την κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας, καθώς και την διαχρονική ανάρτηση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο διαδίκτυο.

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «οι μέρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες και οι ευθύνες όλων μας είναι ιστορικές. Έχουμε μπροστά μας μεγάλους κινδύνους αλλά και εξίσου σημαντικές ευκαιρίες. Ή θα επιλέξουμε να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος ή θα αναμετρηθούμε γενναία με τις αδυναμίες μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να «ματώσουμε» οι ίδιοι. Πάντως, η αμηχανία είναι ανεπίτρεπτη και η αδράνεια μπορεί να αποβεί καταστροφική. Η προσαρμογή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας στις απαιτήσεις τον καιρών αποτελεί δική μας ευθύνη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment