PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Παρεμβάσεις των Ενεργών Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου


Οι τοποθετήσεις των συμβούλων της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου, οι τοποθετήσεις των συμβούλων της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου 2015, είναι οι παρακάτω:

Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Περιστερίου που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, χαρακτηρίστηκε από τους συμβούλους της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» ως σχέδιο που στερείται πολιτικής τόλμης και φιλοσοφίας και δεν έγινε αποδεκτό.

Ο επικεφαλής της παράταξης Φώτης Κουγιουμτζής μίλησε για ένα γενικόλογο σχέδιο χωρίς πρακτικές λύσεις σε σημαντικά θέματα που αναπαράγει το παλιό μοντέλο διαχείρισης και μονιμοποιεί απαράδεκτες καταστάσεις όπως η διατήρηση του λειοτεμαχιστή(η ομιλία του δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα).

Για μια θαυμάσια έκθεση ιδεών έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Νίκος Ζούτσος, η οποία όπως είπε, καταλήγει στο ότι η ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι εκείνη που θα φέρει αποτελέσματα. Το ερώτημα που γεννάται όμως είναι θα βρεθούν οι τρόποι ώστε να λειτουργήσει το σχέδιο όσο γίνεται καλύτερα ή , η καθαριότητα θα καταλήξει στους ιδιώτες ; Επανέλαβε όπως και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ότι για τα 8 πράσινα σημεία που προβλέπονται δεν υποδεικνύονται χώροι, ενώ η μοναδική πρόταση που τίθεται είναι να συνεχιστεί η ήδη υπάρχουσα περιβαλοντοκτόνος χαβούζα στην περιοχή του άλσους. Κλείνοντας κάλεσε την διοίκηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στο αν προτίθεται εκείνη ή ακόμα και η περιφέρεια να αλλάξει το γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό ώστε να εξευρεθούν τα 8 σημεία.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζεται δεν μας πείθει τόνισε η δημοτική σύμβουλος Σοφία Αλεξοπούλου, καθώς είναι γεμάτο ασάφειες και λάθη. Δεν ακολουθήθηκαν βασικές οδηγίες, δεν έχει σύγχρονη αντιμετώπιση, δεν ακολουθεί έστω οδηγίες της ΕΕ που δεν είναι πάντα κακές, καθώς σε πολλές πόλεις του εξωτερικού που εφαρμόστηκαν κατάφεραν σε 3 και 4 χρόνια, να έχουν και κέρδη από τα απορρίμματα. Φαίνεται ότι ο στόχος είναι να πάρουμε κάποια λεφτά από το ΕΣΠΑ και όχι να σκεφτούμε πως θα διαχειριστούμε τα απορρίμματα. Επίσης λείπει εντελώς η επαφή με τους όμορους δήμους ενώ αποκλείονται ακόμη και συνεργασίες σε μελέτες με πανεπιστημιακές σχολές όπως το ΤΕΙ Πειραιά στο οποίο διαβάζω, για διαδημοτικές πειραματικές μονάδες διαχείρισης ανακύκλωσης και κομποστοποίησης οικιακών που μελετώνται και μπορούν να δώσουν και μια διέξοδο σε ανέργους νέους συμπολίτες μας. Είναι ένα σχέδιο πρόχειρο και δεν συγκρίνεται με αυτό του Δήμου της Αγίας Παρασκευής για παράδειγμα που παρουσιάζει τρία σενάρια όλα κοστολογημένα και με υπολογισμένο το κέντρο Πρασίνου, το οποίο σύμφωνα με τον πληθυσμό τους θα πρέπει να κατασκευαστεί σε χώρο 5 στρεμμάτων.

Της συζήτησης για την διαχείριση των απορριμμάτων, είχαν προηγηθεί οι ερωτήσεις που έθεσαν στην διοίκηση οι σύμβουλοι της παράταξης.

Το μεγάλο προσφυγικό θέμα έθιξε ο Φώτης Κουγιουμτζής ζητώντας ο Δήμος να συμβάλει σ΄ αυτό συμμετέχοντας ενεργά στηρίζοντας και βοηθώντας αυτούς τους ανθρώπους. Κάλεσε όλες τις παρατάξεις από κοινού να καταστρώσουν ένα σχέδιο άμεσα για να στηριχθεί όσο μεγαλύτερο τμήμα του δοκιμαζόμενου αυτού λαού, γίνεται.

Ένα δεύτερο ζήτημα που έθεσε αφορούσε στην επισκευή του κλειστού γυμναστηρίου. Τι γίνεται με την ασφάλεια, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, το έργο προχωράει και πότε θα ολοκληρωθεί για να μπορέσει να στεγάσει τις αθλητικές δραστηριότητες;

Ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Παπαδόπουλος ζήτησε από την διοίκηση να καλύψει το κόστος της δαπάνης για την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων των μαθητών της Α΄ Λυκείου, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ. Η ερώτηση τέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά , ωστόσο η απάντηση παρέμεινε η ίδια: Να τα διεκδικήσουμε από το Υπουργείο παιδείας. Αναρωτιόμαστε 15 χιλιάδες ευρώ είναι τεράστιο ποσό για να το καλύψει ο δήμος, ο οποίος, δεν έχει σκεφτεί εναλλακτικούς τρόπους γι αυτά τα βιβλία ώστε να μην επιβαρύνονται οι γονείς;

Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει την πραγματοποίηση ειδικού συμβουλίου για την Παιδεία τώρα στην έναρξη της νέας χρονιάς και όχι με το κλείσιμό της. Το δεύτερο ερώτημα δεν απαντήθηκε ποτέ και όταν διαμαρτυρήθηκε στον Πρόεδρο του απάντησε.. <Ναι δεν απαντήθηκε>.

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και κυρίως οι αύλειοι χώροι τους τέθηκαν για μια ακόμη φορά από τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Ζούτσο , ο οποίος ζήτησε από το Δήμο να στείλει εργάτες να καθαρίσει τις αυλές των σχολείων, να βάλει μηχανήματα να καθαρίσει τους κήπους, έτσι ώστε στη συνέχεια οι μικροί μαθητές να μπορέσουν να ευπρεπίσουν τα σχολεία. Να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες όπως τα βαψίματα, αλλά και να ελεγχθεί από μηχανικούς ποια σχολεία έχουν αλεξικέραυνο και όπου δεν υπάρχει να τοποθετηθεί. Συμφώνησε με τους κ. Τημπλαλέξη και Παπανικολάου ότι ο Δήμος κατεβάζει σκόπιμα τα πανό των παρατάξεων την ίδια μέρα που θα αναρτηθούν, σε αντίθεση με αυτά των ιδιωτών που μένουν στην θέση τους έως και δύο μήνες. Τέλος ζήτησε με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 70 χρόνων από το τέλος του αντιφασιστικού αγώνα με τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο να γίνει μια μεγάλη αντιφασιστική γιορτή στο Περιστέρι, όπου θα τιμηθούν οι δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης. Να είναι μια γιορτή ουσιαστική όπου θα τιμηθεί η αντιφασιστική νίκη των λαών και η σημαντική συνεισφορά που έγινε στον συγκεκριμένο αγώνα , από πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες όρθωσαν το ανάστημά τους στον κατακτητή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment