PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παράταση περιοριστικών μέτρων σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα


Την εκ νέου παράταση των περιοριστικών μέτρων στους δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας, έως και τις 06:00 της 6ης Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Την απέδωσε σε ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, που συνεδρίασε σήμερα, με βάση τη διατήρηση του αυξημένου ιικού φορτίου στις δύο αυτές περιοχές.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, σήμερα στον Ασπρόπυργο τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού είναι 95, έναντι 196 στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων. Αντίστοιχα στην Ελευσίνα τώρα τα ενεργά κρούσματα είναι 53, έναντι 165. Και στις δύο αυτές περιοχές ο δείκτης Rt είναι κοντά στο 1.

Αντιθέτως, καλύτερη είναι πλέον η επιδημιολογική εικόνα στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, όπου τα ενεργά κρούσματα είναι σήμερα 14, έναντι 30 στις 17 του μήνα. Για τον λόγο αυτόν, ομόφωνα οι ειδικοί τάχθηκαν υπέρ της άρσης των περιοριστικών μέτρων, την οποία και ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για την Π.Ε. Κοζάνης ο υφυπουργός ανακοίνωσε, κατόπιν εισήγησης των ειδικών, την παράταση ισχύος των περιοριστικών μέτρων έως τις 6 Ιανουαρίου (06:00) στους δήμους Κοζάνης (96 ενεργά κρούσματα, έναντι 152 στις 23/12), Εορδαίας (93/115) και Βοΐου (34/35). Αντιθέτως, ομόφωνα αίρονται οι περιορισμοί στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού (2 και 3 ενργά κρούσματα τώρα, αντίστοιχα).

Για τη Δ.Ε. Θεσπιέων Βοιωτίας, τέλος, είπε πως η κατάσταση είναι βελτιωμένη, ωστόσο σχετικές αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα που λήγουν την Πέμπτη θα ληφθούν αύριο, Τετάρτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment