PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Ο ρατσισμός είναι αμαρτία


«Απαράδεκτη» και «αμαρτία» χαρακτήρισε σήμερα οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού ο Πάπας Φραγκίσκος σχολιάζοντας τον θάνατο στην Μινεάπολη των ΗΠΑ του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, αλλά καταδίκασε και τις βίαιες αντιδράσεις που ακολούθησαν.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ούτε να κλείνουμε τα μάτια σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού ή αποκλεισμού και να προσποιούμαστε ότι υπερασπιζόμαστε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Την ίδια ώρα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η βία τις τελευταίες νύχτες είναι αυτοκαταστροφική», πρόσθεσε ο Ποντίφικας. «Τίποτε δεν κερδίζεται με τη βία, ενώ αυτά που χάνονται είναι πολλά», σχολίασε επίσης, σε ιδιαίτερο μήνυμα που απηύθυνε στους αγγλόφωνους πιστούς.

«Παρακολουθώ με μεγάλη ανησυχία τις επώδυνες κοινωνικές ταραχές που σημειώθηκαν στο έθνος σας αυτές τις μέρες, μετά τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ», υπογράμμισε.

«Σήμερα ενώνω τη φωνή μου με την Εκκλησία του Αγίου Παύλου και τη Μινεάπολη και με τις ΗΠΑ για να προσευχηθώ για την ανάπαυση της ψυχής του Τζορτζ Φλόιντ και για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της αμαρτίας του ρατσισμού», συνέχισε.

«Προσευχόμαστε για την ανακούφιση των συντετριμμένων οικογενειών και φίλων και προσευχόμαστε για την εθνική συμφιλίωση και την ειρήνη, στις οποίες προσβλέπουμε», κατέληξε ο Ποντίφικας.

Από τη Ευρώπη έως το Ναϊρόμπι και την Τουρκία, χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους για να φωνάξουν «I can’t breathe». Οι τελευταίες κουβέντες του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή κάτω από το γόνατο του λευκού αστυνομικού, δεν πυροδότησαν μόνο διαδηλώσεις συμπαράστασης στο κίνημα Black Lives Matter ούτε ξύπνησαν μνήμες μόνο του ρατσιστικού παρελθόντος στις ΗΠΑ.

Οι ειρηνικές διαδηλώσεις που οργανώνονται σε μεγάλεις πόλεις όλου του κόσμου, παράλληλα με το κύμα αναταραχής στις ΗΠΑ, εκθέτουν τη βαθύτερη δυσαρέσκεια για τις φυλετικές διακρίσεις και φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τις καταγγελίες περί κακοποίησης μαύρων κρατουμένων, κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας και θεσμικού ρατσισμού, κατάλοιπα του αποικιακού παρελθόντος της Ολλανδίας της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment