PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Στην αμερικανική πρεσβεία, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 38η επέτειο.

Ολοκληρώθηκε η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συμπλοκές ομάδων νεαρών με αστυνομικούς σημειώθηκαν νωρίτερα στο ύψος της πλατείας Μαβίλη, καθώς και στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος της διασταύρωσης με τη Σούτσου.

Επεισόδια και συμπλοκές με πέτρες και ξύλα σημειώθηκαν και κατά μήκος της Β. Σοφίας στο ύψος της Ρηγίλλης. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε στο ύψος της Β. Σοφίας και Ακαδημίας όταν άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε αστυνομικούς.

Αθρόα ήταν η προσέλευση του κόσμου και ισχυρή η παρουσία των ΜΑΤ. Κλειστοί είναι κεντρικοί δρόμοι καθώς και οι σταθμοί του Μετρό Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, στην πορεία συμμετέχουν 6.000 άτομα. Περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν τους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων.

Εκτός από τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία αστυνομικών κοντά σε υπουργεία, γύρω από τη Βουλή, κοντά σε πρεσβείες και σε πανεπιστήμια, ενώ για άλλη μία χρονιά εφαρμόστηκε η τακτική των προληπτικών προσαρμογών.

Λόγω των εκδηλώσεων έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης, διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας) σε οδούς γύρω από το ΕΜΠ έως την πλ. Κάνιγγος, ενώ οι ρυθμίσεις αυτές θα ενταθούν σήμερα την ώρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Τροποποιήσεις έγιναν στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Leave a Comment