PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Παπαντωνίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Παπαντωνίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

«17η Νοέμβρη 1973, ημέρα ορόσημο, ημέρα εξέγερσης – επανάστασης του φοιτητικού κινήματος και του ελληνικού λαού απέναντι στη Χούντα των συνταγματαρχών και των ξένων παραγόντων. Ημέρα θυσιών –αγώνων για «ψωμί-παιδεία-ελευθερία».

17η Νοέμβρη 2011, ημέρα συλλογικής ευθύνης, αντίστασης και δράσης της νεολαίας, των εργαζομένων, του Ελληνικού λαού απέναντι στην οικονομική κατοχή και τη βαρβαρότητα των αγορών, για Εθνική αξιοπρέπεια, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Οι αγώνες μιας ολόκληρης ηρωικής γενιάς, της γενιάς του Πολυτεχνείου, δεν πήγαν χαμένοι, έχουν συνέχεια μέσα από μια νέα γενιά που δεν απολογείται για τα λάθη και τα αδιέξοδα της προηγούμενης.

Ευθύνες υπάρχουν σε όσους έκαναν με ιδιοτέλεια σημαία ευκαιρίας την σημερινή επέτειο, ευθύνες υπάρχουν σε εκείνους που ξέχασαν τους τότε κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους που και σήμερα είναι επίκαιροι, ευθύνες υπάρχουν και σε όσους σήμερα υποτάσσονται παθητικά στις διάφορες πολιτικές – εκλογικές και άλλες σκοπιμότητες.

Το μέλλον υπάρχει μέσα από την πραγματική αλλαγή των μέχρι σήμερα πολιτικών, για Δημοκρατία, για μια δίκαιη κοινωνία, για μια Ελλάδα πραγματικά κυρίαρχη, για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση ουσιαστικό μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment