PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 18/8


Έξι νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις προβάλλονται στις αίθουσες αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα.

Μια άλλη οπτική του κόσμου, ένα παράνομο ταλέντο, μια διπλωματική κατασκοπία, μια μαφιόζικη βεντέτα, μια παρέα σκανδαλιάρικων κατοικίδιων, η κολεγιακή ζωή ενός πρωτοετή, η απειλή μιας αποκάλυψης κι ένα δολοφονικό ξημέρωμα αποτελούν τις κινηματογραφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας.

«Η αγάπη είναι ένα θαύμα»

Στη γαλλική αισθηματική κομεντί του Ερίκ Μπενάρ, με τους Βιρζινί Εφιρά, Μπενζαμίν Λαβέρν, Λουσί Φαγκεντέ, Λεό Λορλεά και Ερβ Πιέρ, μια γυναίκα μεγαλώνει τα δύο της παιδιά, προσπαθώντας να διατηρήσει την οικογενειακή της φάρμα. Η συνάντησή της με έναν παράξενο άνδρα, που βλέπει αλλιώς τον κόσμο, θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της.

«Ο αυτισμός είναι ένα θέμα, για το οποίο – για οικογενειακούς λόγους – τυχαίνει να γνωρίζω κάποια πράγματα. Η σύζυγός μου είναι ψυχολόγος κι έχει εργαστεί πολύ με παιδιά με αυτισμό. Μου διηγήθηκε ιστορίες, που μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Ξεκίνησα να μελετάω. Σύντομα, συνειδητοποίησα ότι ένας άνθρωπος, που πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, θα μου επέτρεπε να διερευνήσω θέματα που με ενδιαφέρουν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι υπερευαίσθητοι στον κόσμο γύρω τους – όπως πρέπει να είναι κι ένας σκηνοθέτης. Αν μπορούσα να δω μέσα από τα μάτια του, θα αποκτούσα καλύτερη αίσθηση αυτού, που επιθυμώ να μεταφέρω στον κόσμο» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Η μέρα της Βαστίλης»

Ένας μετρ των μικροκλοπών, που ξαφρίζει του πάντες, χωρίς να αντιληφθούν τίποτα, είναι ο ήρωας της ταινίας δράσης του Τζέιμς Γουότκινς, με τους Ίντρις Έλμπα, Ρίτσαρντ Μάντεν («Game of Thrones») και Κέλι Ράιλι. Μια λανθασμένη επιλογή τον βάζει στο στόχαστρο τρομοκρατών, αλλά και της Interpol. Όμως, στον δρόμο του βρίσκεται και ένας πρώην πράκτορας της CIA, που θέλει να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του.

«Η βασίλισσα της ερήμου»

Η βιογραφική ταινία του – υποψήφιου για Όσκαρ – Γερμανού σεναριογράφου και σκηνοθέτη Βέρνερ Χέρτζογκ αφηγείται την αληθινή ιστορία της Γερτρούδης Μπελ, συγγραφέα, αρχαιολόγου, αλλά και απεσταλμένης των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Νικόλ Κίντμαν, τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Τζέιμς Φράνκο και τους Ντέμιαν Λιούις και Ρόμπερτ Πάτινσον, η ταινία μάς μεταφέρει στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν μια Βρετανίδα αρχαιολόγος μεταβαίνει ως διπλωματική ακόλουθος στη Μέση Ανατολή. Εκεί, θα ζήσει την επικίνδυνη ζωή της ερήμου, θα γνωρίσει τον έρωτα και, τελικά, θα συνεργαστεί με τη Μεγάλη Βρετανία σαν κατάσκοπος.

«Δεν είχα ακούσει για τη Γερτρούδη Μπελ, μέχρι τη στιγμή που ο Βέρνερ μου έστειλε το σενάριο. Υπάρχει το στοιχείο της παρωδίας. Είναι στην ίδια κατηγορία με τον “Λώρενς της Αραβίας”. Επειδή, όμως, ήταν γυναίκα και δεν είχε κερδίσει μεγάλη δημοσιότητα, για πολλούς διαφορετικούς λόγους, δεν έγινε ποτέ γνωστή. Εάν αυτό τραβήξει – έστω και ελάχιστα – το ενδιαφέρον των ανθρώπων, θα είναι πολύ καλό. Εγώ πιστεύω ότι ήταν μια εντυπωσιακή φυσιογνωμία» σημειώνει η Νικόλ Κίντμαν, η οποία την ενσαρκώνει.

«Σκοτεινές ψυχές»

Βασισμένο στη νουβέλα του Gioacchino Criaco, το ιταλικό δράμα του Φραντζέσκο Μούντζι απέσπασε εννέα βραβεία David Di Donatello, το 2015. Με τους Μάρκο Λεονάρντι, Πεπίνο Ματζότα, Φαμπρίτσιο Φερακάνε και Μπάρμπορα Μπομπούλοβα, ένας νέος, που θαυμάζει τους δύο μαφιόζους θείους του και τον τρόπο ζωής τους, βάζει στο μάτι ένα τοπικό μπαρ μιας αντίπαλης οικογένειας, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει ξανά μια βεντέτα​ τριών γενεών.

«Μπάτε σκύλοι αλέστε»

Πώς περνούν την ημέρα τους τα κατοικίδια, όταν οι ιδιοκτήτες τους λείπουν από το σπίτι; Περιμένουν καρτερικά την επιστροφή τους ή έχουν κι αυτά τη ζωή τους και τον κοινωνικό τους κύκλο; Σε αυτό το ερώτημα ρίχνει φως η οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων των Κρις Ρενό και Γιάροου Τσένεϊ, με τη μουσική του – βραβευμένου με Όσκαρ – Αλεξάντρ Ντεσπλά. Η δράση εξελίσσεται σε μια πολυκατοικία της Νέας Υόρκης, της οποίας οι κατοικίδιοι ένοικοι, μόλις φεύγουν τα αφεντικά τους, το γλεντάνε, κάνοντας όλα όσα τους απαγορεύουν. Ανάμεσά τους, κι ένας σκύλος που δυσαρεστείται από την άφιξη ενός αδέσποτου νέου μέλους στο σπίτι του.

Ο παραγωγός της ταινίας, Κρις Μελεντάντρι, σημειώνει: «Η έμπνευση για την ταινία ήρθε από όλα τα κατοικίδια, που η οικογένειά μου είχε, όταν ήμουν μικρό παιδί. Μεγάλωσα με μια γάτα, σκυλιά και ένα πουλί, κι όταν έγινα πατέρας, κατάλαβα το μέγεθος της αγάπης, που δίναμε και εισπράτταμε από αυτά τα ζώα. Επιστρέφοντας σπίτι, σκεφτόμασταν τη χαρά που θα έκαναν, μόλις μάς έβλεπαν, και τις σκανταλιές τους. Ξαφνικά, σκέφτηκα πως δεν είμαι ο μόνος, που αναρωτιέται για τη ζωή των κατοικίδιών του, ενώ είναι μόνα στο σπίτι. Μόλις άρχισα να παρατηρώ τα δικά μου, συνειδητοποίησα πως και οι άλλοι τα παρατηρούν».

Πριν την ταινία, θα προβάλλεται η μικρού μήκους δημιουργία «Τα Minions κηπουροί».

«Όλοι θέλουν από λίγο»

Η συνέχεια της κολεγιακής κωμωδίας «Dazed and confused» του 1994, συναντά τη συνέχεια του «Boyhood» του 2014, με τη σκηνοθετική υπογραφή του – πέντε φορές υποψήφιου για Όσκαρ – Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Οι Ζόι Ντόιτς, Τάιλερ Χέσλιν, Ράιαν Γκούσμαν και Γκλεν Πάουελ μάς μεταφέρουν στο Τέξας της δεκαετίας του ’80. Η ταινία συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το «Boyhood», με έναν πρωτοετή του κολεγίου να συναντά τους νέους φοιτητές, συγκατοίκους και συμπαίκτες του μπέιζμπολ, καθώς κι ένα ελκυστικό κορίτσι, στον δρόμο της ατομικής ελευθερίας και της συλλογικής ευθύνης μιας ενηλικίωσης χωρίς επίβλεψη.

«Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα»

Το ασπρόμαυρο δράμα του 1947, σε σκηνοθεσία του Ντάντλεϊ Νίκολς, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ευγένιου Ο’ Νηλ, προτάθηκε για Όσκαρ Α΄ ανδρικού (Μάικλ Ρεντγκρέιβ) και Α΄ γυναικείου ρόλου (Ρόζαλιντ Ράσελ). Με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Κατίνα Παξινού, τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Κερκ Ντάγκλας και τους Ρέιμοντ Μάσεϊ και Λίο Γκεν να συμπληρώνουν το καστ, κατά τη λήξη του Αμερικανικού Εμφυλίου, ένας οικογενειάρχης ετοιμάζεται να επιστρέψει στο σπίτι του, όταν η κόρη του ανακαλύπτει ότι η μητέρα της διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις με κάποιον, που η ίδια είχε ερωτευτεί. Κυριευμένη από το αίσθημα της απόρριψης και της προδοσίας, την απειλεί ότι θα αποκαλύψει τα πάντα στον πατέρα της, αν δεν απομακρυνθεί αμέσως από τον εραστή της.

«Ξημερώνει»

Πάνω από 75 χρόνια από τη δημιουργία του, το αριστουργηματικό φιλμ νουάρ του 1939, σκηνοθετημένο από τον Μαρσέλ Καρνέ, προβάλλεται για πρώτη φορά πλήρες, χωρίς τις περικοπές που του επιβλήθηκαν στην εποχή του. Με τους Ζαν Γκαμπέν, Ζιλ Μπερί, Αρλετί, Μπερνάρ Μπλιέ και Ζακλίν Λοράν, σε μια εργατική γειτονιά, ένας άνδρας δολοφονεί κάποιον και κλειδώνεται στο δωμάτιό του, στην κορυφή ενός πενταόροφου κτηρίου. Καθώς, οι αστυνομικές δυνάμεις περιμένουν να ξημερώσει, για να εφορμήσουν, ο δολοφόνος ανατρέχει νοερά στο παρελθόν, ξετυλίγοντας τα γεγονότα που τον οδήγησαν σε αυτή τη θέση.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 18/8-24/8

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment