PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ξεκινάει η μελέτη αποκατάστασης της αρχαιότερης εκκλησίας στο Περιστέρι


Ένα θέμα που έχει αναδείξει αρκετές φορές το Peristerinews.gr δείχνει ότι θα έχει ευτυχή κατάληξη αφού ψηφίστηκε από την Περιφέρεια Αττικής η ανακατασκευή της αρχαιότερης εκκλησίας στο Περιστέρι.

Για το Βυζαντινό μνημείο ενδιαφέρθηκε αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Σπύρος Τζόκας, ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πουργιώτη.

O κ. Τζόκας όπως είχε δηλώσει και στην κάμερα, μαθαίνοντας για το εκκλησάκι του 16ου αιώνα από το PeristeriNews.gr αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες μέσω της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, η οποία ήταν και υπεύθυνη για το μνημείο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για το Βυζαντινό μνημείο του 16ου δεν είχε υπάρξει κανένα ενδιαφέρον για πολλά χρόνια ούτε από την Πολιτεία ούτε από την Εκκλησία και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2017 ώστε ο τωρινός Αντιπεριφερειάρχης να ευαισθητοποιηθεί.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι με την ολοκλήρωση της μελέτης που ψηφίστηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο είναι να ξεκινήσουν και οι εργασίες για τη συντήρηση και αποκατάσταση του Βυζαντινού μνημείου Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πουργιώτη Περιστερίου.

Μια προσπάθεια της συντακτικής ομάδας του PeristeriNews.gr που δείχνει να καταλήγει με θετικό πρόσημο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment