PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Το υπουργείο Εξωτερικών δεν παρασύρθηκε


«Γελοιότητες» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι το ελληνικό υπουργείο παρασύρθηκε από το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για τις δηλώσεις Ερντογάν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Κοτζιάς είπε ότι το ΥΠΕΞ είναι πολύ προσεχτικό και μελετά τις επίσημες τουρικές ιστοσελίδες και ζήτησε «να σταματήσει η ανόητη αντιπολίτευση που μόνο κακό κάνει».

Ο Νίκος Κοτζιάς, τόνισε ότι εδώ και καιρό έχει υποστηρίξει πως η Τουρκία είναι μια νευρική δύναμη, καθώς στο εσωτερικό της έχει πολλές αντιφάσεις, ενώ πιέζεται και από την κατάσταση σε Συρία και Ιράκ. Υπογράμμισε ακόμη πως εκείνες οι τουρκικές δυνάμεις που ονειρεύονται αναθεώρηση των Συνθηκών κάνουν λάθος, ωστόσο, όπως σημείωσε, οι όποιες δηλώσεις γίνονται με το βλέμμα στη Μοσούλη και όχι στην Ελλάδα. Επισήμανε παράλληλα πως η Τουρκία δεν θέλει να δημιουργηθούν κουρδικές ζώνες σε Συρία και Ιράκ.

Τέλος, για τη συμφωνία Τουρκίας – Ε.Ε. για το προσφυγικό, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η γειτονική χώρα έχει μια δυσπιστία απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το εάν θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment