PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μπορεί να έβρεξε όμως οι «Αγανακτισμένοι» δεν πτοήθηκαν!


Μπορεί να έβρεξε όμως οι «Αγανακτισμένοι» δεν πτοήθηκαν…

Μπορεί να έβρεξε όμως οι «Αγανακτισμένοι» δεν πτοήθηκαν… Άνοιξαν τις ομπρέλες τους και παρέμειναν εκεί στην πλατεία Συντάγματος, διαδηλώνοντας ειρηνικά. Κλειστές είναι η Λ. Αμαλίας και η Β.Σοφίας ενώ συνεχώς καταφθάνει κόσμος. Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλα σημεία επαρχιακών πόλεων

Πολλοί διαδηλωτές έφτασαν κρατώντας μια κατσαρόλα και μία κουτάλα, χτυπώντας τα ρυθμικά και φωνάζοντας «Κλέφτες, κλέφτες», στιγμιότυπο που θυμίζει Αργεντινή… «EEE, OOO Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ…», «Τίποτα, τίποτα δεν μας σταματά, την τρόικα θα διώξουμε με τσαμπουκά…», «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι κάποια άλλα συνθήματα που ακούγονται.

«Κάντε ησυχία, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς» γράφει ένα πανώ… Ότι έκαναν οι Ισπανοί για να μας αφυπνίσουν έτσι και εμείς θέλουμε να περάσουμε ένα έμμεσο μήνυμα σε άλλες χώρες που εξίσου βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης…

Λίγο μετά τις 18:30 ένταση σημειώθηκε όταν άγνωστοι σήκωσαν κόκκινη σημαία κόμματος… Τότε ο κόσμος άρχισε να γιουχάρει καθώς από την αρχή η ιδέα της κινητοποίησης αυτής ήταν να είναι αποδεσμευμένη από κομματικούς χρωματισμούς.

Έντονη και σήμερα είναι η αστυνομική παρουσία μπροστά από την Βουλή… Όμως μπροστά σε μία τέτοια κίνηση, κοιτούν στα μάτια τους διαδηλωτές και συζητούν μαζί τους, δηλώνοντας την συμπαράστασή τους.

Εντωμεταξύ στις 21:30 οι συγκεντρωμένοι θα στρέψουν, όπως έχουν γράψει στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τους φακούς τους στην Βουλή. «Θα κάνουμε την νύχτα μέρα» λένε. Σημειώνεται ότι στις 21:00, όπως και την πρώτη μέρα της διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση όπου ο κάθε πολίτης παίρνει ελεύθερα τον λόγο και εκφράζει τις ιδέες αλλά και τους προβληματισμούς του.Πολλοί είναι αυτοί που έχουν δηλώσει την επιθυμία να οργανωθούν events, προβολές αλλά και άλλες εκδηλώσεις.

Την ίδια ώρα, οι δημιουργοί της σελίδας στο Facebook «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα», δηλώνουν ότι η χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή και περιμένουν ότι σήμερα οι πολίτες που θα μαζευτούν θα είναι πολύ περισσότεροι.

«Η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε… Η σκυτάλη πέρασε σε εσάς»σημειώνουν.«Άνθρωποι όλων των ηλικιών, άνθρωποι διαφορετικών απόψεων και άνθρωποι που ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους βρίσκονταν σε διαμαρτυρία ήταν εκεί. Ένωσαν τη φωνή τους με όλους μας και δείξαμε τελικά ότι μπορεί να γίνει διαμαρτυρία χωρίς παρατράγουδα, δείξαμε ότι μπορούμε να βρούμε την κοινή συνισταμένη για να υπερκεράσουμε τα όποια προβλήματα και ενωμένοι να αναζητήσουμε κοινούς στόχους» αναφέρουν.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως πολλοί ηλικιωμένοι που βρέθηκαν να δηλώσουν την αγανάκτησή τους, βούρκωσαν από τον παλμό και την αλληλεγγύη της νεολαίας.

Συγκινητικά ήταν όμως και τα μηνύματα των Ισπανών… «Μπράβο Έλληνες. Όλος ο κόσμος βλέπει τον ήλιο να ανατέλλει στην Ευρώπη. Όλη η Ισπανία είναι μαζί σας» έγραψε ένα ενώ άλλος ευχαριστούσε την Ελλάδα «που έφερε την Δημοκρατία στην ανθρωπότητα πριν από χιλιάδες χρόνια και που σήμερα παλεύει για αυτήν.»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment