PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Μια διαφορετική Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Περιστέρι


Ο κορωνοϊός και η τήρηση μέτρων έχει επηρεάσει πολλά στη ζωή μας όπως και τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Περιστέρι.

Άλλες χρονιές η 5η Ιουνίου αποτελούσε μια ολοήμερη γιορτή κυρίως με δράσεις του Δήμου Περιστερίου στο Άλσος για μικρούς και μεγάλους.

Η φετινή χρονιά μας επεφύλασσε μια άσχημη έκπληξη με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού που φρενάρουν την συγκέντρωση πολλών ανθρώπων σε μικρές αποστάσεις οπότε και τη διοργάνωση εκδηλώσεων κάθε περιεχομένου.

Παρόλα αυτά ο Δήμος Περιστερίου μέσω της αρμόδιας Αντιδημάρχου Μαίρης Τσιώτα-Μάρκου μοίρασε στους επισκέπτες του Άλσους την περασμένη Παρασκευή φυλλάδιο για τις δράσεις και τα οφέλη της ανακύκλωσης στο Περιστέρι.

Η κ. Τσιώτα βρισκόταν από νωρίς το απόγευμα στην είσοδο του Άλσους και συνομιλούσε με επισκέπτες του χώρου πρασίνου με κύριο θέμα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

To μήνυμα του Δήμου Περιστερίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μάλιστα από νωρίς το πρωί οι εκπρόσωποι του Δήμου Περιστερίου είχαν αναρτήσει και σχετικό μήνυμα για την ημέρα, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

Η μέριμνα για το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας.

Η καταστροφή του περιβάλλοντος καθώς και οι συνέπειες που επιφέρει, παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η αντιμετώπιση όμως ενός τόσο καίριου ζητήματος απαιτεί όχι μόνο την ενεργοποίηση του Δήμου μας, αλλά και την κινητοποίηση κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Ας γίνουν οι καθημερινές μας συνήθειες και οι πρακτικές όλων μας το σωστό παράδειγμα για τα παιδιά.

Ευθύνη προς την οικογένεια μας, προς τους συμπολίτες μας, προς τα παιδιά μας που οφείλουμε να τους παραδώσουμε έναν κόσμο καλύτερο, έναν κόσμο όπως τους αξίζει.

Ας είναι αυτό το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, ένα μήνυμα αγάπης για το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment