PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κοινό μας μήνυμα η βιώσιμη ανάπτυξη


«Ό, τι κάνουμε πρέπει να γίνεται με δικαιοσύνη. Και αυτή δεν την βλέπουν οι λαοί μας σήμερα, όταν οι τράπεζες σώζονται, αλλά πληρώνουν οι λαοί, όταν τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται ενώ οι ζημίες κοινωνικοποιούνται, όταν ο πλούσιος γίνεται πιο πλούσιος και ο φτωχός, φτωχότερος”, σημείωσε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου.

«Ό, τι κάνουμε πρέπει να γίνεται με δικαιοσύνη. Και αυτή δεν την βλέπουν οι λαοί μας σήμερα, όταν οι τράπεζες σώζονται, αλλά πληρώνουν οι λαοί, όταν τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται ενώ οι ζημίες κοινωνικοποιούνται, όταν ο πλούσιος γίνεται πιο πλούσιος και ο φτωχός, φτωχότερος”, σημείωσε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου στην ομιλία του στην 3η Σύνοδο Κορυφής Αφρικής-ΕΕ, στην ενότητα για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια.

«Κοινό μας μήνυμα πρέπει να είναι η βιώσιμη ανάπτυξη», είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι «πράσινη» και ότι χρειάζεται καλύτερη διαβίωση για όλους, κοινωνική δικαιοσύνη και καταπολέμηση φτώχειας και ανισότητας, καθώς επίσης και «να εγγυηθούμε τους φυσικούς μας πόρους για τις μελλοντικές γενιές, να εξανθρωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση».

«Εκπροσωπώ μια χώρα, την Ελλάδα, που πολύ πρόσφατα αντιμετώπισε μια πολύ σημαντική οικονομική κρίση», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. «Ωστόσο η οικονομία μας έτυχε κακοδιαχείρισης».

Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τη χώρα μας για να εξηγήσει ότι η οικονομική κρίση και η κλιματική αλλαγή συνδέονται, λέγοντας ότι γίναμε μια οικονομία που απλά δεν ήταν ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά.

Επανέλαβε δε την πρότασή του, μεταξύ άλλων, για επιβολή φόρου επί του διοξειδίου του άνθρακα, προκειμένου, όπως είπε, να δημιουργηθεί ένα ταμείο που θα χρηματοδοτεί “πράσινα” πρότζεκτ.

Η Σύνοδος ολοκληρώνεται την Τρίτη με την υπογραφή σχετικής διακήρυξης και την έκδοση κοινού σχεδίου δράσης 2011 – 2013.

Ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της Συνόδου συναντήθηκε με τον ηγέτη της Λιβύης Μ. Καντάφι, τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Ζ. Σόκρατες, με τον γγ του υπουργείου Εξωτερικών της Ιρλανδίας Ντέιβιντ Κούνεϊ , με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Ζακόμπ Ζούμα, με τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουντεφλίκα και τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment