PeristeriNews.gr
Πολιτική

Καστανίδης: «Υποκινούμενες οι κινητοποιήσεις»


Υποκινούμενες είναι οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις φυλακές της χώρας, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

Υποκινούμενες είναι οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις φυλακές της χώρας, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

“Ορισμένοι ενδιαφέρονται τα πράγματα στις φυλακές να μένουν στάσιμα, ακίνητα, γιατί αν παραμείνουν στάσιμα και ακίνητα θα έχουν συμμάχους που να μπορούν να τους κινητοποιούν. Αισθανόμενοι όμως ότι ιδεολογικά και πολιτικά υποχωρούν όταν βλέπουν μια ηγεσία η οποία προσπαθεί να προλάβει, μια ηγεσία που προσπαθεί να εξανθρωπίσει το σύστημα των φυλακών, να φιλελευθεροποιήσει τον Σωφρονιστικό Κώδικα και όταν βλέπει μια ηγεσία να τους προσπερνά κάνοντας τη δουλειά τους, αισθάνονται ότι πρέπει να δημιουργήσουν συνθήκες κρίσης”, τόνισε ο κ. Καστανίδης.

Στο μεταξύ, ο κ. Καστανίδης ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τη βελτίωση της ζωής των κρατουμένων στις φυλακές και ειδικότερα για την προστασία της υγείας τους.

Για τον σκοπό αυτό ο κ. Καστανίδης προχώρησε στη σύναψη σειράς συνεργασιών με πανεπιστημιακούς φορείς (νοσοκομεία, κ.λπ.) και αναγνωρισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις για την παροχή εθελοντικά ψυχιατρικών και ιατρικών υπηρεσιών στις φυλακές της χώρας. Ήδη, ψυχίατροι και άλλες ιατρικές ειδικότητες έχουν ξεκινήσει τις επισκέψεις στις φυλακές και εξετάζουν κρατουμένους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment