PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κεντρική ομιλία του Κώστα Λαλένη στην πλατεία του Δημαρχείου


Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου ολοκλήρωσε χθες την προεκλογική δραστηριότητά του, με την κεντρική ομιλία του.

Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου ολοκλήρωσε χθες την προεκλογική δραστηριότητά του, με την κεντρική ομιλία του.

Παρουσιάζοντας τους άξονες της πολιτικής του, τόνισε ότι θα νοικοκυρέψει τα οικονομικά του δήμου, καθώς τα 90.000.000 ευρώ που χρέωσε του Περιστεριώτες ο απερχόμενος δήμαρχος, είναι το σημαντικότερο πρόβλημα.

Ο κ. Λαλένης υπογράμμισε ότι θα επικεντρώσει την πολιτική του στην ανακούφιση των δημοτών. Και εξήγησε: «Γι’ αυτό, το πρώτο μας μέλημα, είναι η ίδρυση του γραφείου του πολίτη. Σ’ αυτό, θα συγκεντρώνονται τα αιτήματα και οι καταγγελίες των δημοτών. Το γραφείο του πολίτη θα λειτουργεί υπό την ευθύνη του δημάρχου, γιατί ως δήμαρχος θα είμαι δίπλα στους πολίτες και στις ανάγκες τους».

Αναφερόμενος στην τόνωση της τοπικής οικονομίας σημείωσε ότι «δίνουμε νέα πνοή στις επιχειρήσεις, με ανάδειξη του εμπορικού κέντρου, αισθητικές παρεμβάσεις, κίνητρα για ανταγωνιστικότητα, συμβουλές και προβολή.

Με την κάρτα δημότη, ενισχύεται η τοπική αγορά, καθώς με τις εκπτώσεις ωφελούνται καταστήματα και πολίτες». Και πρόσθεσε: «To KYBE το οποίο ο απερχόμενος δήμαρχος παράνομα το μετέτρεψε στις Βερσαλλίες του θα αποδοθεί στους βιοτέχνες. Το σπίτι της εργαζόμενης μητέρας το οποίο παράνομα το παραχώρησε στον πάρεδρο του ελεγκτικού για προφανείς λόγους και για το οποίο είναι υπόδικος θα λειτουργήσει για τον σκοπό που δημιουργήθηκε».

Ο κ. Λαλένης, δεσμεύτηκε ότι την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του θα καταργήσει τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σημείωσε, «μειώνουμε τα δημοτικά τέλη για συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, και νέες ή μικρές επιχειρήσεις με την προϋπόθεση ότι θα απασχολούν νέους άνεργους Περιστεριώτες».

Και επισήμανε: «Παράλληλα, προωθούμε προγράμματα για τη στήριξη της οικογένειας και για τα άτομα με ειδικές ικανότητες. Προωθούμε προγράμματα για την ανεργία, με ενημέρωση από υπηρεσία του δήμου, κατάρτιση και δίκτυο αλληλεγγύης καθώς και ειδικά προγράμματα με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Περιστέρι».

Αναφερόμενος στο περιβάλλον ξεκαθάρισε ότι το ποικίλο όρος θα παραμείνει πνεύμονας πρασίνου, και συμπλήρωσε: «Προωθούμε την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας καθαριότητας. Παίρνουμε ειδικά μέτρα για την ανακύκλωση απορριμμάτων στο σύνολο της πόλης και συνεργαζόμαστε με τους όμορους δήμους για προγράμματα ανακύκλωσης».

Ο κ. Λαλένης, δεσμεύτηκε επίσης για ίδρυση νέων ΚΑΠΗ και διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών. «Τα ΚΑΠΗ δεν καταργούνται όπως προσπαθούν κάποιοι να παραπλανήσουν» υπογράμμισε, ενώ απαντώντας στη φημολογία για αλλαγή χρήσης του Κέντρο Υγείας στο Μπουρνάζι ξεκαθάρισε: «Δεσμευόμαστε για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο Μπουρνάζι και μόνο για τον σκοπό που αυτό δημιουργήθηκε για να τελειώνουμε και με αυτή την σπέκουλα.

Τέλος, ο κ. Λαλένης αναφέρθηκε στην ασφάλεια των πολιτών και ζήτησε τη συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων της πόλης. Δεσμεύτηκε μάλιστα, ότι και ως δήμαρχος θα ζητήσει αυτή τη συνεργασία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment