PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κάλεσμα του συλλόγου των εργαζομένων Δήμου Περιστερίου


Έγινε σύσκεψη, με θέμα τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Περιστερίου, την ΔΕΥΤΕΡΑ 12/9/2011 στο Κ.Υ.Β.Ε. στην αίθουσα συσκέψεων στον 2ο όροφο.

Ο Σύλλογος εργαζομένων στο Δήμο Περιστερίου έκανε σύσκεψη στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, με θέμα τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, το κάλεσμα περιελάμβανε τα παρακάτω:

“Σήμερα που βρισκόμαστε σε όξυνση της επίθεσης στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχοντας εξαθλιωμένους μισθούς, άλλοι με μερική απασχόληση και άλλους εντελώς άνεργους και τις οικογένειες μας κατ΄ αναλογία με πάμπολλα προβλήματα.

Γι΄ αυτό σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα Παιδικό Σταθμό γιατί η ανάγκη του μεροκάματου είναι επιτακτική απαιτεί ψάξιμο, απουσία από το σπίτι, πολύ χρόνο μα πώς να τα καταφέρει όταν του έχουν αποκλείσει το παιδί και από το σταθμό.

Οι δε εργαζόμενοι στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ζούνε μια κόλαση όταν το 50% της χώρας είναι συμβασιούχοι και το 64% των τμημάτων στους Παιδικούς Σταθμούς είναι υπεράριθμα, ενώ το 64% των σταθμών πανελλαδικά έχουν ελλείψεις σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.

Κατά πόδας αυτήν την πολιτική ακολουθεί και η Διοίκηση του Δήμου στο Περιστέρι όταν μόνο με το ξεκίνημα οι Σταθμοί φέτος έχουν μειωθεί κατά 3 λόγω συγχωνεύσεων, έχουν απορριφθεί και πεταχτεί έξω γύρω στα 400 παιδιά, πόσο μάλλον οι γονείς που δεν έχουν κάνει ούτε καν αίτηση.

Οι ελλείψεις δεν σταματούν μόνο στην κτιριακή υποδομή. Το προσωπικό αν και πέρσι συνταξιοδοτήθηκαν 15 αναλογικά φέτος περισσότερες δεν έχει προσληφθεί ούτε μια μόνιμη λόγω και του μεσοπρόθεσμου απολύθηκαν δεκάδες συμβασιούχες και οι 23 που έχουν προσληφθεί με 11μηνη σύμβαση δεν καλύπτουν τα κενά.

Αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα όταν ο βρεφονηπιοκόμος έχει την ευθύνη πολύ περισσότερων νηπίων από τα προβλεπόμενα

Αυτά τα τραγικά αποτελέσματα θα γιγαντώνονται με την απάθεια, την αδράνεια και την απογοήτευση.

Μονόδρομος για μας η αντίσταση και ο αγώνας. Εμπόδιο στην νομιμοποίηση αυτής της αντεργατικής πολιτικής.

Σας καλούμε σε κοινή σύσκεψη για να διεκδικήσουμε:

  • Αποκλειστικά Κρατικούς – Δημόσιους – Δωρεάν Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς.
  • Να μην κλείσει κανένας Παιδικός Σταθμός. Να φτιαχτούν καινούργιοι. Να πάρουν όλα τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν κάνει αίτηση.
  • Καμιά απόλυση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να μην εφαρμοσθεί η αύξηση του ωραρίου στους εργαζόμενους.
  • Καμιά πληρωμή από τους γονείς, χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Έλα, όλα αυτά τα οξυμμένα προβλήματα να τα συζητήσουμε την ΔΕΥΤΕΡΑ 12/9/2011 στις 7.00 το απόγευμα στο Κ.Υ.Β.Ε. στην αίθουσα συσκέψεων στον 2ο όροφο”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment