PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισόβια για το έγκλημα που συγκλόνισε τον Καναδά (v)


Τρία μέλη μιας οικογένειας μεταναστών, υπηκόων Καναδά που προέρχονταν από το Αφγανιστάν, κρίθηκαν ένοχα για την «δολοφονία για λόγους τιμής» τριών κοριτσιών και μιας συγγενούς τους την Κυριακή, έπειτα από μια δίκη που προκάλεσε σάλο στη χώρα.

Τρία μέλη μιας οικογένειας μεταναστών, υπηκόων Καναδά που προέρχονταν από το Αφγανιστάν, κρίθηκαν ένοχα για την «δολοφονία για λόγους τιμής» τριών κοριτσιών και μιας συγγενούς τους την Κυριακή, έπειτα από μια δίκη που προκάλεσε σάλο στη χώρα.

Οι ένορκοι στο δικαστήριο του Κίνγκστον στο Οντάριο έκριναν τον Μοχάμαντ Σάφια, 58 ετών, τη σύζυγό του Τούμπα Μοχάμαντ Γιάχια, 41 ετών, και τον μεγαλύτερο γιο τους Χάμεντ Μοχάμαντ Σάφια, 20 ετών, ένοχους για τέσσερις ανθρωποκτονίες πρώτου βαθμού τον Ιούνιο του 2009.

Τα θύματα ήταν τρεις αδελφές του Χάμεντ, 19, 17 και 13 ετών, και μια γυναίκα που η οικογένεια έλεγε στους ξένους ότι ήταν εξαδέλφη αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν η πρώτη γυναίκα του Μοχάμαντ Σάφια.

«Είναι δύσκολο να συλλάβει ο νους ένα πιο αξιοκαταφρόνητο, ένα πιο ειδεχθές έγκλημα. Ο προφανής λόγος πίσω από αυτές τις εν ψυχρώ, αισχρές δολοφονίες ήταν ότι τα τέσσερα εντελώς αθώα θύματα προσέβαλαν την εντελώς διεστραμμένη αντίληψή σας για την τιμή, μια ιδέα περί τιμής η οποία δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία», φέρεται να είπε μετά την ανάγνωση της απόφασης ο δικαστής Ρόμπερτ Μάραντζερ, σύμφωνα με καναδικά Μ.Μ.Ε..

Στην διάρκεια της δίκης στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν αποδείξεις ότι οι τρεις έφηβες αδελφές είχαν συγκρουστεί με τον συντηρητικό πατέρα τους για πολλά ζητήματα. Η μία είχε αγόρι, και είχε προσπαθήσει να προσφύγει για ένα διάστημα σε ένα καταφύγιο για γυναίκες.

Η δεύτερη είχε αποβληθεί από το σχολείο διότι φορούσε πολύ «αποκαλυπτικά» ρούχα. Τα τρία κορίτσια βρέθηκαν πνιγμένα σε ένα κανάλι, μαζί με την πρώτη σύζυγο του Μοχάμαντ Σάφια, μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Η πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι οι γονείς και ο γιος ήταν υπεύθυνοι και προέβησαν στην δολοφονία διότι θεωρούσαν πως οι έφηβες πρόδωσαν την θρησκεία τους και ατίμασαν την οικογένεια. Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο περί ατυχήματος.

Η υπεράσπιση πρόκειται να ασκήσει έφεση στην καταδίκη, που επισύρει αυτόματα ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους για τουλάχιστον 25 χρόνια.

Στον Καναδά δεν επιβάλλεται η θανατική ποινή. Η οικογένεια, που προερχόταν από την Καμπούλ, είχε μεταβεί στον Καναδά δύο χρόνια πριν από την τετραπλή δολοφονία. Προηγουμένως είχε ζήσει στην Αυστραλία, στο Πακιστάν και στο Ντουμπάι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment