PeristeriNews.gr
Editorial

Η χαμένη γενιά της Ελλάδας


Ανέκαθεν η Ελλάδα θεωρούταν μια χώρα που βγάζει σπουδαίους επιστήμονες, εξειδικευμένους και αφοσιωμένους στη δουλειά και το αντικείμενό τους.

Δεκάδες επιστήμονες έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό, σε μεγάλους οργανισμούς. Ας αναφέρω μερικά παραδείγματα. Όλοι μας έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό για την ανακάλυψη των περίφημων βαρυτικών κυμάτων που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανακάλυψη του απέραντου σύμπαντος. Εδώ και 15 χρόνια, βασική ερευνήτρια σε αυτά τα πειράματα για την εύρεση των εν λόγω κυμάτων ήταν η Βίκυ Καλογερά, καθηγήτρια αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, που, μάλιστα, θεωρείται η κορυφαία αστροφυσικός μεταξύ όλων των ερευνητών-μελών. Απίστευτο.

Βίκυ Καλογερά: Η Ελληνίδα που… δικαίωσε τον Αϊστάιν

Επίσης, τρανά παραδείγματα είναι και η 17χρονη Ιωάννα Κούρκουλου και ο 16χρονος Νίκος Κουκουφίλιππας, οι οποίοι πριν 3 χρόνια κέρδισαν σε μαθητικό διαγωνισμό και εκπαιδεύτηκαν σκληρά στις εγκαταστάσεις της NASA στο Huntsville της Alabama των ΗΠΑ.

Είμαστε φημισμένοι για την εργατικότητα και τη θέληση μας. Όμως, όταν η χώρα καταρρέει, τα μεγάλα μυαλά χάνονται και απορροφόνται στη μιζέρια της «τελειωμένης» κοινωνίας. Πόσα και πόσα παιδιά, απόφοιτοι σχολών, νέοι επιστήμονες, κάτοχοι ακόμα και μεταπτυχιακών τίτλων, δουλεύουν σε σουβλατζίδικα και καφετέριες για να βγάλουν τα καθημερινά τους έξοδα;; Η μεγάλη ανεργία έχει οδηγήσει στην αύξηση της μερικής απασχόλησης, με αποτέλεσμα το 70% των ανέργων αναγκαστικά να την επιλέγουν, νέοι στην πλειοψηφία τους. Απίστευτα νούμερα.

Πώς να προοδεύσει μια χώρα όταν οι πραγματικά μορφωμένοι νέοι φτιάχνουν σουβλάκια ενώ οι νέοι-«κομματόσκυλα», οι ανειδίκευτοι και δήθεν μορφωμένοι καταλαμβάνουν τις καρέκλες;

Αυτοί που δεν μπορούν ούτε αγγλικά να μιλήσουν ενώ εκείνοι που σερβίρουν καφέδες ξέρουν 2 και 3 γλώσσες;;

Μάλλον μία αντιστροφή ρόλων θα βοηθούσε τη χώρα να κάνει μία ριζική αλλαγή.

Μακάρι κάποια στιγμή τη χώρα να την αναλάβουν τεχνοκράτες. Ώστε, να αλλάξουμε πρόσωπο, να γίνουμε επιτέλους ευρωπαίοι και όχι τριτοκοσμικοί όπως είμαστε τώρα.

Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment