PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Η Άννα Κορακάκη έδωσε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα


Το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες πανηγυρίζει η Ελλάδα, καθώς η πρωταθλήτρια της σκοποβολής Άννα Κορακάκη κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι.

Μια μεγάλη επιτυχία, αφού η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδωσε στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στη σκοποβολή μετά το 1920, όταν η Εθνική ομάδα Ανδρών είχε πάρει το ασημένιο στην Αμβέρσα, στο αυτόματο πιστόλι 30μ.

Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε η Κινέζα Ζανγκ Μενγκχούε, ενώ το ασημένιο πήρε η Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαράσκινα.

Η 20χρονη Άννα Κορακάκη έδωσε σήμερα το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα με την τρίτη θέση που κατάκτησε στο αεροβόλο πιστόλι των 10 μέτρων, στους Ολυμιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Μια διάκριση που ήρθε με πολύ κόπο και πέρασε μέσα από μια δύσκολη διαδρομή, όπως υπογράμμισε στις δηλώσεις της μετά τον τελικό η 20χρονη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, που μετέχει για πρώτη φορά στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου.

«Νιώθω φανταστικά. Είναι δικαίωση των κόπων μου. Αυτό το μετάλλιο ήρθε μετά από πολλές δυσκολίες που πέρασα τα τελευταία χρόνια» είπε η Κορακάκη, κάνοντας αναφορά στον άνθρωπο που την πίστεψε και τη στήριξε στην πορεία της μέχρι τώρα.

«Είναι μια δικαίωση και για εμένα και για τον πατέρα μου, επειδή έχουμε προσπαθήσει πολύ σκληρά για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ήταν πολύ δύσκολο. Ο πατέρας μου είναι και προπονητής μου και ήταν πολύ σημαντικό που σε αυτό τον αγώνα τον είχα μαζί μου» τόνισε.

Και κατέληξε: «Σε τέτοιο επίπεδο είναι σημαντικό το ότι είσαι στο βάθρο. Δεν έχει τόση σημασία το χρώμα του μεταλλίου. Τώρα πια θα είμαι πιο απελευθερωμένη ψυχολογικά για τους επόμενους αγώνες».

Συγχαρητήριο μήνυμα Αλέξη Τσίπρα

Τα συγχαρητήριά του προς την Άννα Κορακάκη απέστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με μήνυμά του στο Twitter. «Η κατάκτηση του χάλκινου από την Άννα Κορακάκη μας κάνει υπερήφανους & μας γεμίζει από χαρά!. Συγχαρητήρια Άννα», αναφέρει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη

Τα συγχαρητήριά του στην αθλήτρια της Σκοποβολής ‘Αννα Κορακάκη που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το χάλκινο μετάλλιο έδωσε με μία ανάρτηση στο twitter ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η ‘Αννα Κορακάκη μας πρόσφερε το πρώτο μετάλλιο στο Rio2016. Συγχαρητήρια στην ‘Αννα και καλή επιτυχία στα άλλα παιδιά», ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Leave a Comment