PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εξώδικο του Δήμου Περιστερίου στη ΔΕΗ για το χαράτσι (videos)


Εκτενής συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσώπων κατοίκων και φορέων.

Την απόφαση του Δήμου Περιστερίου να προσφύγει με εξώδικο εναντίον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε διακοπή του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα που επέβαλε η Κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της.

Κατά τη συνεδρίαση της 3ης Νοεμβρίου 2011, τέθηκε το μείζον κοινωνικό θέμα, εκ μέρους των κατοίκων της Ανθούπολης και του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου από τον κ. Θόδωρο Σπυρόπουλο, που ζήτησε αρχικά την συμπαράσταση του Δήμου και του Δημάρχου κατά της επιβολής του χαρατσιού.

Ο κ. Παχατουρίδης αναφέρθηκε στις δικές του απόψεις γι’ αυτήν την άσχημη οικονομική κατάσταση που πλήττει τη χώρα μας, αλλά και τις ενέργειες της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να συνδράμει στους δημότες.

Παρεμβάσεις είχαμε από τους Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημήτρη Κελάφα, Γρηγόρη Τημπλαλέξη, Σοφία Αλεξοπούλου και Αντωνία Αθανασοπούλου, ενώ ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ανέργων Περιστερίου Θωμάς Μπακογιάννης ζήτησε δυναμικότερες ενέργειες από τον Δήμο.

Από την πλευρά του, ο Δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Περιστερίου Αντώνης Βουδούρης ανέλυσε τις νομικές διαστάσεις του θέματος και τις επιφυλάξεις στην περίπτωση που ο νόμος κηρυχθεί συνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Να σημειωθεί ότι ο Δικηγόρος, Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Ιωάννης Σπηλιόπουλος, ήρθε σε επαφή με τους συναδέλφους του Δήμου Νέας Ιωνίας, εξετάζοντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από κοινού.

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες του Περιστερίου μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Νομικής Υπηρεσίας (τηλέφωνο 2105701177, 2105701178) για να καταγραφούν και αν απαιτηθεί να υπάρξει μια κοινή πολιτική και δικαστική παρέμβαση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment