PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι


Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22/2/2024 εξελίχθηκε σε μαζική διαμαρτυρία ενάντια στην προσπάθεια εξαφάνισης του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου:

Με μία άθλια και παράτυπη απόφαση του Παχατουρίδη και της Διοίκησης του μεταφέρθηκε περίπτερο που στεγαζόταν αλλού, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ του μουσείου της Εθνικής Αντίστασης!

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22/2/2024 εξελίχθηκε σε μαζική διαμαρτυρία ενάντια στην προσπάθεια εξαφάνισης του Μουσείου. Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το ζήτημα της άμεσης μεταφοράς του περιπτέρου, που τοποθετήθηκε επιδεικτικά μπροστά στην είσοδο του Μουσείου με σκοπό να εμποδίσει την λειτουργία του και την επικοινωνία με τον λαό.

Αγωνιστές της Αντίστασης, απόγονοι τους, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, νέες και νέοι διατρανώσανε την απόφαση τους να υπερασπιστούν το Μουσείο στο οποίο στεγάζεται η αγωνιστική Ιστορία του περιστεριώτικου λαού και φυλάσσονται κειμήλια από τους εκτελεσμένους και βασανισμένους αγωνιστές Περιστεριώτες.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους “αρμοδίους” της Διοίκησης αποτελούν ύβρη και χλευασμό στη μνήμη των Περιστεριωτών που έπεσαν μαχόμενοι ενάντια στους ναζί κατακτητές και στους συνεργάτες τους. Ισχυρίστηκαν ότι το περίπτερο στην προηγούμενη θέση του (λίγα μέτρα πιο κάτω) εμπόδιζε την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και τις βιτρίνες των καταστημάτων! Ομολογούν δηλαδή πως 20 χρόνια εμπόδιζαν τα μαγαζιά; Ο καθένας με τις αξίες του!

Περιστεριώτη -ισσα,

Η ιστορία του λαού του Περιστερίου όχι μόνο δεν ξεχνιέται αλλά μένει άσβεστη. Το Περιστέρι συνεχίζει να εμπνέει το λαό και τη νεολαία από τις ηρωικές μορφές του λαϊκού Δήμαρχου Περιστερίου Ευγένη Χαραλαμπίδη, της βασανισμένης ηρωικής ΕΠΟΝίτισσας Άννας Παρλιάρου, τους αλύγιστους εργάτες του Κάρβουνου και του «Λαναρά» των εκατοντάδων λαϊκών αγωνιστών, των θυμάτων που έδωσαν τη ζωή τους με ανιδιοτέλεια, τιμή και αξιοπρέπεια.

Αυτή είναι ηρωική ιστορία του Περιστερίου την οποία όχι μόνο την «ξεχνά» η Διοίκηση εν, όψει του εορτασμού των 90 χρόνων της πόλης αλλά επιχειρεί με περίσσιο θράσος να την θάψει βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην άθλια προσπάθεια κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξαναγράψουν την Ιστορία σε βάρος της αλήθειας.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Δήμου να σταματήσει τώρα αυτήν την ασέβεια και την πρόκληση προς τον περιστεριώτικο λαό!

Δεν αντέχουν τη λαμπερή αγωνιστική ιστορία του Περιστερίου και του λαού του! Τη φοβούνται, γιατί εμπνέει, οδηγεί, προβάλλει αγωνιστικά πρότυπα και καλλιεργεί στάση ζωής. Αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός που χειμάζεται από τις βάρβαρες πολιτικές τους, την φτώχεια και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, της υγείας, της παιδείας.

Τους ενοχλούν οι επισκέψεις σχολείων, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι εκθέσεις βιβλίου, τα μουσικά αφιερώματα, οι ταινίες, η πλούσια βιβλιοθήκη του Μουσείου, και όλες οι δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό του λαού μας και βρίσκονται σε κραυγαλέα αντίθεση με την υποκουλτούρα των νυχτομάγαζων τα οποία εξαπλώνονται στο Περιστέρι με την αβάντα της Διοίκησης Παχατουρίδη.

Ενοχλούνται από τα αγωνιστικά ραντεβού των συνδικάτων, της νεολαίας της πόλης που με εφαλτήριο το Μουσείο ξεκινούν για να ενημερώσουν τους εμποροϋπάλληλους, τους εργαζόμενους στον επισιτισμό, τους μικροεπαγγελματίες, για τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Φοβούνται το κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα τους που καταπατούνται σε όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Μιας και η Δημοτική Αρχή αρέσκεται στις «πανελλήνιες πρωτιές» ας καταγράψει η Ιστορία και μια παγκόσμια πρωτοτυπία: Την χρονιά των 90 χρόνων του Περιστερίου ο Παχατουρίδης και η παράταξη του (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ) έφραξαν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της πόλης με ένα περίπτερο. Αυτό μάλλον αντιπροσωπεύει την αισθητική και το ήθος τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από το λούστρο που ξεθώριασε.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Η Διοίκηση Παχατουρίδη να αποσύρει ΤΩΡΑ το περίπτερο από την είσοδο του Μουσείου!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Δήμος Περιστερίου: Εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Μαρτίου 2024

Peristeri News

Leave a Comment