PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ενεργή συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων στην πολιτική προστασία


Σύσκεψη των εκπροσώπων συγκάλεσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία, Αντιστράτηγος της Π.Υ. ε.α. Στέλιος ΚανέλλοςΣε νέα βάση τέθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Περιστερίου με απόφαση του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, με την ενεργή συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων της πόλης και τον συντονισμό κοινής δράσης.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία, Αντιστράτηγος της Π.Υ. ε.α. Στέλιος Κανέλλος συγκάλεσε σύσκεψη των εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων, στις 4 Απριλίου 2011 στο ΚΥΒΕ.
Ο κ. Κανέλλος μετέφερε τη βούληση του Δημάρχου για την ενεργοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι: «Ο εθελοντισμός είναι θεσμός που ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη. Αμφισβητεί το μύθο της παντοδυναμίας του κρατικού μηχανισμού, που παθητικοποιεί τον πολίτη και του κληροδοτεί τη νοσηρή νοοτροπία να περιμένει τα πάντα από το κράτος. Ο πολίτης γίνεται πιο δραστήριος για την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών, όπως η ζωή, το φυσικό περιβάλλον, η περιουσία».
Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του εθελοντισμού στην πόλη του Περιστερίου, τη συνεργασία των εθελοντικών ομάδων και την ανάληψη προληπτικών δράσεών τους (εκπαίδευση των πολιτών, πυροπροστασία (καθαρισμός) τμημάτων του Ποικίλου Όρους, κ.ά.).
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Περιστερίου Π. Σιαμάντης, ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών Περιστερίου Αθ. Χατζηπαναγιώτου, ο Πρόεδρος της Λέσχης «4Χ4» Περιστερίου Αθ. Λασκούδης και ο Αντιπρόεδρος Δημ. Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της «ΕΕΕΔΕΑ» Γ. Κασφίκης, ο Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.» Παν. Μαργαρώνης, ο Συντονιστής της Εθελοντικής Ομάδας «Έλληνες Ενεργοί Πολίτες» Στ. Διομήδης, κ.ά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment