PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Δημοτική Αστυνομία στο Περιστέρι – Οι ενέργειες επανασύστασης στην πόλη


Μια αναγκαία υπηρεσία, αυτή της Δημοτικής Αστυνομίας, που καταργήθηκε το 2013 φαίνεται ότι θα επανασυσταθεί με ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα φαντάζει ακόμα άγνωστο αλλά ξεκινούν να μπαίνουν οι βάσεις για την επαναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας και στο Περιστέρι παρόλο που σε άλλους Δήμους η επανασύσταση έγινε από το 2015.

Στο Περιστέρι που αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας η ύπαρξη της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν ίσως κάτι παραπάνω από απαραίτητη τόσο για τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα σε πολλούς δρόμους όσο και για την εξάλειψη του παραεμπορίου αλλά και άλλων έκνομων ενεργειών.

Δεν ήταν τυχαίο πως τις χρονιές που λειτούργησε μια οργανωμένη Δημοτική Αστυνομία στην πόλη υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Αναστάσιου θεοδωράκου, αρκετές παραβάσεις μέσα στην πόλη είχαν εξαλειφθεί.

Αυτό προκάλεσε και πολλά ερωτηματικά από τη στιγμή που αρκετοί Δήμοι από το 2015 κατάφεραν να επαναφέρουν τις Δημοτικές τους Αστυνομίες, γιατί ο Δήμος Περιστερίου δεν προχώρησε σε κάτι τέτοιο με εντολή του Δημάρχου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, σήμερα υπηρετούν στο σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας 1250 δημοτικοί αστυνομικοί σε 100 από τους συνολικά 323 δήμους της χώρας.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, κάλλιο αργά παρά ποτέ, ο Δήμαρχος προχώρησε σήμερα σε πράξη ορίζοντας ως εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για τη Δημοτική Αστυνομία που αναμένεται να συσταθεί, τη Τζένη Πήττα.

Με αυτή την ενέργεια ο Δήμος Περιστερίου θα συμμετέχει στο πρόγραμμα επαναφοράς της Δημοτικής Αστυνομίας από το Υπουργείο Εσωτερικών αναμένοντας την εξέλιξη της εγκυκλίου και τον διορισμό των νέων δημοτικών αστυνόμων μέσω ΑΣΕΠ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment